Mercedes A-Class: Ανανεωμένη, ψηφιακή, περισσότερο ασφαλής και εξηλεκτρισμένη

Το αστέρι της Mercedes είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στη χώρα μας σε εκδόσεις Hatchback και Sedan.
A-Class
A-Class
Mercedes-Benz AG

Όπως η αλφάβητος ξεκινά με το γράμμα Α, έτσι και η γκάμα των μοντέλων της Mercedes-Benz, έχει εισαγωγικό μοντέλο στη γκάμα της ...την A-Class!

Ένα αυτοκίνητο που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε και συνεχώς εξελίσσεται, με γνώμονα την ασφάλεια, την ποιότητα, την τεχνολογία και τις επιταγές της εποχής, όπως αυτή που βιώνουμε με την ηλεκτροκίνηση.

Στη Mercedes-Benz η δουλειά των σχεδιαστών και των μηχανικών ήταν να κάνουν το καλύτερο, κάλλιστο.

Διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα της προκατόχου της, με μπροστάρη τη διπλή ψηφιακή οθόνη στην καμπίνα, που εισήγαγε και εντυπωσίασε σε βαθμό απομίμησης, η ανανεωμένη A-Class διαθέτει ισορροπημένες αναλογίες με προσοχή στη λεπτομέρεια, σχεδιαστικά, διαθέτοντας την τελευταία γενιά MBUX και πλούσιο βασικό εξοπλισμό τόσο στις Hatchback εκδόσεις όσο και στις Sedan.

Ανέκαθεν η σχεδίαση έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στην εικόνα ενός Mercedes-Benz, με καθαρές γραμμές και δυναμικά χαρακτηριστικά. Με το σήμα κύρους στη μάσκα, το διάσημο αστέρι, η ανανεωμένη A-Class έχει «παντρέψει» τον δυναμισμό με τον αισθησιασμό, μια αισθητική ανώτερης ποιότητας που είναι εμφανής από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις το μοντέλο.

Το κεκλιμένο προς τα εμπρός καπό με τα δύο power domes και το επιβλητικό «ρύγχος καρχαρία», η νέα επένδυση ψυγείου με μοτίβο αστεριών και οι επίπεδοι προβολείς με τεχνολογία LED, δίνουν το στίγμα της όψης της A-Class από μπροστά. Οι νέοι, επίπεδοι τροχοί σε τέσσερα επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες (προαιρετικές οι ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο, με στεφάνη επίσης σε πολύ γυαλιστερό μαύρο για την έκδοση AMG Line), αναδεικνύουν τον δυναμισμό του προφίλ, ενώ ο νέος πίσω διαχύτης και τα πίσω φώτα LED, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, δημιουργούν μια συναισθηματικά ελκυστική εμφάνιση μέρα και νύχτα.

A-Class
A-Class
Mercedes-Benz AG

Το ίδιο ελκυστική σε εμφάνιση και ποιότητα είναι η καμπίνα, με την ανεξάρτητη διπλή οθόνη να εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο, περιλαμβάνοντας τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών και τη δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών που μοιάζουν να αιωρούνται. Το φινίρισμα βρίσκεται στο απόγειό του, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να προσφέρει διαφορετικό τόνο στη νυχτερινή οδήγηση.

Διατηρούνται και οι χαρακτηριστικοί, τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν τουρμπίνες αεροσκάφους, με το πολυλειτουργικό τιμόνι τελευταίας γενιάς, που επενδύεται με δέρμα νάπα, συνάδει με το ύφος της νέας, εξελιγμένης κεντρικής κονσόλας.

Ανάλογα τις εκδόσεις εξοπλισμού, υπάρχουν πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η έκδοση Progressive διαθέτει καθίσματα άνεσης, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σε χρώμιο, διάκοσμο σε εμφάνιση ανθρακονημάτων και αεραγωγούς σε μαύρο χρώμα με λεπτομέρειες χρωμίου, μάσκα ψυγείου σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ζάντες αλουμινίου 10 ακτινών 17 ιντσών και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες χρωμίου στη γραμμή του παραθύρου.

A-Class
A-Class
Mercedes-Benz AG

Ο νέος διάκοσμος σε εμφάνιση σκούρων ανθρακονημάτων αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σχεδίαση τόσο του ταμπλό οργάνων όσο και των θυρών σε αυτά τα μοντέλα. Η σχεδιαστική γραμμή AMG είναι σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις και ξεχωρίζει με τον διάκοσμο από ανοιχτόχρωμο «βουρτσισμένο» αλουμίνιο και τις κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα ARTICO/MICROCUT.

Κι επειδή η εποχή της ηλεκτροκίνησης συμβαδίζει με την εποχή της αειφορίας, η Mercedes-Benz στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, πρόκειται να προσφέρει από το 2039 αυτοκίνητα, επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά, με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας και σε ολόκληρο το κύκλο ζωής. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει έως το τέλος της δεκαετίας τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο το κύκλο ζωής σε σύγκριση με το 2020.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, χρησιμοποιούνται νέα υλικά στην καμπίνα. Η κεντρική επιφάνεια των καθισμάτων είναι από υφάσματα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο υλικό. Στην περίπτωση των καθισμάτων ARTICO/MICROCUT, το ποσοστό αυτό είναι 65% στην επιφάνεια του καθίσματος και 85% στα εσωτερικά υλικά.

Η ανανεωμένη A-Class διαθέτει ακόμα περισσότερο εξοπλισμό, με κάμερα οπισθοπορείας, USB θύρες, σύστημα πλοήγησης Premium, κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, πακέτο στάθμευσης και πακέτο καθρεφτών.

A-Class
A-Class
Mercedes-Benz AG

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι προτάσεις εξατομίκευσης είναι πάμπολλες, προκειμένου ο καθένας να διαμορφώσει την A-Class σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Στον νέο εξοπλισμό άνεσης, περιλαμβάνει και η τελευταία γενιά του MBUX, που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και μπορεί να μαθαίνει. Η οθόνη οδηγού και η κεντρική οθόνη δημιουργούν μια ολιστική εμπειρία για τις αισθήσεις και μπορούν να προσαρμόζονται στις επιθυμίες χάρη στα νέα στυλ προβολής (Classic με όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, Sporty με το δυναμικό στροφόμετρο, Discreet με λιγότερες πληροφορίες), στους τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service) και τους επτά χρωματικούς συνδυασμούς. Και βέβαια, μέσα από την κεντρική οθόνη αφής, είναι εφικτές με εύκολο τρόπο όλες οι βασικές λειτουργίες, όπως πλοήγηση, τηλέφωνο, διαχείριση οχήματος κλπ.

Εξάλλου, βελτιώθηκε και το σύστημα τηλεματικής, ενώ προστέθηκε και ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος. Η δυνατότητα σύνδεσης με smartphone γίνεται μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C και έχει αυξηθεί η ισχύς φόρτισης μέσω USB.

A-Class
A-Class
Mercedes-Benz AG

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και κατά την οδήγηση, αξιοποιώντας τις online υπηρεσίες στην εφαρμογή Mercedes me App, μπορείς να έχεις υποστήριξη με τη φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes, για παράδειγμα αν αναζητάς το κουτί πρώτων βοηθειών ή θέλεις να συνδέσεις το smartphone μέσω Bluetooth στο αυτοκίνητο. Πάντως, ορισμένες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πείς «Hey Mercedes».

Στον τομέα της ασφάλειας, η A-Class περιλαμβάνει νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας γίνεται μέσω του ενεργού συστήματος υποβοήθησης διεύθυνσης, ενώ το νέο πακέτο στάθμευσης υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Η νέα A-Class εφοδιάζεται με εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων βενζίνης: 1.3lt – 163hp, 2.0lt – 190hp και 224hp, στους οποίους το πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.

Επίσης, διατίθεται κι μοτέρ πετρελαίου 2.0lt – 190hp. Όλα τα τετρακύλινδρα σύνολα διατίθενται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων.

A-Class
A-Class
Mercedes-Benz AG

Εξάλλου, η νέα A-Class είναι διαθέσιμη και σε Plug-in hybrid εκδόσεις Mercedes-Benz A 250 e Hatchback και αντίστοιχη Sedan, με συνολική ισχύ 218 ίππους, συνδυάζοντας τον ίδιο κινητήρα βενζίνης 1.3lt και ηλεκτρικό μοτέρ. Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο είναι μεταξύ 1,1-0,8 λίτρα/100 χλμ., η σταθμισμένη ηλεκτρική κατανάλωση 17,0-15,0 kWh/100χλμ., οι εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο 25-18 γρ./χλμ. και η προσφερόμενη ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 82 χλμ., επειδή έχει βελτιωθεί η μπαταρία υψηλής τάσης, με υψηλότερο ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο, παράλληλα με τη μεγαλύτερη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

Για τη φόρτιση, παραμένουν διαθέσιμες τρεις επιλογές: πέρα από την τυπική με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Η νέα A-Class εξακολουθεί επίσης να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα