Μέρκελ: Τα κρούσματα του κορονοϊού μπορεί να φτάσουν στο 60% με 70% του πληθυσμού

Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου για το ξέσπασμα του κορονοϊού, ενημέρωσε τον γερμανικό λαό.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και δεξιά της ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν σε δηλώσεις τύπου για το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Γερμανία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και δεξιά της ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν σε δηλώσεις τύπου για το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Γερμανία.
Associated Press

«Όταν ο ιός εξαπλώνεται, ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία και δεν υπάρχει θεραπεία, τότε τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν και το 60% με 70% του πληθυσμού» δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεραπεία, θα πρέπει να εστιάσουμε στην μείωση του ρυθμού εξάπλωσης.

«Πρέπει να εστιάσουμε στο να μην επιβαρύνουμε περισσότερο το σύστημα υγείας και αυτό γίνεται με το να επιβραδύνουμε την εξάπλωση... Το θέμα είναι να κερδίσουμε χρόνο» ανέφερε η καγκελάριος.

Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν υποστήριξε ότι το κλείσιμο συνόρων της Γερμανίας, δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα στην αποτροπή εξάπλωσης του ιού, αρνούμενος τις προτροπές να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας, η οποία απαγόρευσε την είσοδο επισκεπτών από την Ιταλία.

Η Γερμανία έχει αναφέρει μέχρι σήμερα 1.296 κρούσματα και τρεις θανάτους.

Ο Σπαν, σε συνέντευξη του στο Deutschlandfunk, δήλωσε πως προκαλεί εντύπωση το ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση ακύρωσης του αγώνα μεταξύ Μπάγιερν Μονάχου και Ουνιόν Βερολίνου, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Οι τοπικές αρχές του Βερολίνου ανακοίνωσαν μετά την δήλωση του υπουργού, ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών - απόφαση με την οποία ήταν σύμφωνος ο υπουργός.

Η καγκελάριος δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας, για τον συντονισμό εφαρμογής πολιτικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δημοφιλή