«Μυστηριώδεις» πτήσεις ξεκινάει η αεροπορική εταιρεία Qantas

Ενα ταξίδι με άγνωστο προορισμό, γεμάτο εκπλήξεις.
.
.
Getty

Με τα ταξίδια να έχουν περιοριστεί κατά πολύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η εκ των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως Qantas ξεκινά μια σειρά από «μυστήρια ταξίδια» για να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό.

Οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για ένα από τα τρία ταξίδια που προσφέρονται θα αφήνουν την τύχη τους στα χέρια της αεροπορικής εταιρείας.

Τα μονοήμερα ταξίδια, τα οποία θα τεθούν προς πώληση στις 4 Μαρτίου, θα έχουν ως αφετηρία το Μπρίσμπεϊν, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, αναχωρώντας στις 27 Μαρτίου, 18 Απριλίου και 1 Μαΐου, αντίστοιχα.

Κάθε πτήση με Boeing 737 θα περιορίζεται στους 120 επιβάτες και θα μεταβαίνει σε άγνωστο προορισμό εντός περίπου δύο ωρών.

Οι επισκέπτες θα ξεκινούν απολαμβάνοντας πρωινό στην αίθουσα αναμονής στις 7 π.μ. και η απόδραση θα ολοκληρώνεται νωρίς το βράδυ.

Οι ταξιδιώτες δεν θα ξέρουν πού κατευθύνονται έως ότου το αεροπλάνο προσγειωθεί στη μυστηριώδη τοποθεσία, αν και η πορεία του αεροπλάνου πτήσης θα εμφανίζεται στις οθόνες των καθισμάτων, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να μαντέψουν πού κατευθύνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πτήσεις θα περιλαμβάνουν μερικές χαμηλές «κατεβασιές» σε απόσταση αναπνοής από σημαντικά αξιοθέατα.

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει μερικά από τα «προσεχώς» στον ιστότοπό της. Για παράδειγμα, οι πτήσεις από το Μπρίσμπεϊν θα προσφέρουντην «τέλεια απόδραση» για όσους αγαπούν τη φιλοξενία, το γκουρμέ φαγητό και το κρασί και τους υπέροχους εξωτερικούς χώρους.

Οι πτήσεις του Σίδνεϊ θα κατευθυνθούν προς τροπικές περιοχές, καθιστώντας το ιδανικό ταξίδι για όσους απολαμβάνουν το «γεύμα στην παραλία».

Η πτήση της Μελβούρνης θα είναι κατάλληλη για τους λάτρεις των υπέροχων υπαίθριων τοπίων, του γκουρμέ φαγητού, των κρασιών και των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Τα πακέτα ξεκινούν από 480 ευρώ για την οικονομική θέση και φτάνουν ως τα 1.000 ευρώ για τις θέσεις buisiness.

Η αεροπορική εταιρεία πρόσφερε για πρώτη φορά μυστηριώδεις πτήσεις τη δεκαετία του 1990. Οι επιβάτες έφταναν στο αεροδρόμιο και έμπαιναν σε προγραμματισμένη πτήση προς οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου Qantas.

Το 2020, η αεροπορική εταιρεία προσέφερε επτάωρη «πτήση για το πουθενά», η οποία ξεπούλησε σε 10 λεπτά.

Η αυστραλιανή Qantas τονίζει ότι θα επιστρέψει στις διεθνείς πτήσεις τον Οκτώβριο του 2021

Την Τρίτη, πάντως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση διεθνών ταξιδιών της Αυστραλίας θα παραταθεί κατά τρεις μήνες έως τις 17 Ιουνίου.

(με πληροφορίες από CNN)