Μητσοτάκης: Μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό νέο ΕΣΥ

«Βασικός εκφραστής του πολακισμού είναι ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πολάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πολάκη
Eurokinissi

«Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διευκρίνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το ζήτημα είναι ο πολακισμός ως αντίληψη. Και βασικός εκφραστής της είναι ο κ. Τσίπρας».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «ygeiamou 2023 – Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει διαφορετικές θέσεις από τον βουλευτή του, δίνοντας ως παράδειγμα την στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω καμία πρόθεση να αναπαράγω την τοξικότητα». Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι υπάρχει ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα κρίνουν.

Για μία ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για αυτοδυναμία του κόμματος του στις δεύτερες κάλπες, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν μέσα στην άνοιξη και σε ερώτηση για το τι θα περιέχει η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής (3/3), διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το θέμα του κατώτατου μισθού και άλλες κυβερνητικές δράσεις.

Σχετικά με την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι εφόσον εμπιστευθούν οι πολίτες τη Νέα Δημοκρατία για δεύτερη τετραετία, θα δοθεί έμφαση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό νέο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει στην αναμόρφωση του και συμπληρώνοντας ότι αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε επιμέρους συγκρούσεις. Μιλώντας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα, αναφέρθηκε στη βελτίωση που έχει επιτευχθεί στο θέμα των ράντζων ενώ παραδέχθηκε ότι «υπάρχει ζήτημα στα περιφερειακά νοσοκομεία, πρέπει να κάνουμε περισσότερα, για το νοσηλευτικό προσωπικό, για τις βασικές υποδομές.»

Σε ερώτηση για το τι απαντά στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ότι δεν έγινε καλή αντιμετώπιση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ασύστολα ψεύδη.

Κατά την τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε μία σειρά μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, όπως στον Προσωπικό Γιατρό, στην σημασία της πρόληψης, στον τρόπο ζωής, ενώ υπογράμμισε ότι «όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά, θα πρέπει να σχεδιάσουμε πού θα διοχετεύσουμε τους πόρους που εξοικονομούμε.»

Πήγαινε στην αρχική σελίδα