Μητσοτάκης: Ο στόχος είναι ένας, ακόμα υψηλότερα ποσοστά για τη ΝΔ παντού στην Ελλάδα

«Το “Πρόεδρε έλα με φόρα” έγινε “Πρόεδρε έλα με φόρους”», σχολίασε για την αντιπολίτευση ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σε Λουτράκι και Κόρινθο περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε Λουτράκι και Κόρινθο περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Dimitris Papamitsos

Σε Λουτράκι και Κόρινθο περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνομίλησε με κόσμο και επαγγελματίες συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία και την επαφή του με τους πολίτες που όπως είχε προαναγγείλει θα επιδιώξει ενόψει της κάλπης στις 25 του μήνα.

«Κρατάμε ζωντανή την ελπίδα ότι στις 25 Ιουνίου θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη νίκη, για μία ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε ομιλία του προς τους πολίτες της Κορίνθου, εξηγώντας ότι έτσι θα μπορέσουν να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Ήταν, λοιπόν, αυτές οι εκλογές μία επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας. Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, βάλαμε τα θεμέλια για μία καλύτερη Ελλάδα και αυτό οι πολίτες μάς το πίστωσαν και γύρισαν την πλάτη, ταυτόχρονα, στην τοξικότητα, στο μίσος, στο διχασμό. Κέρδισε η ενότητα, η προοπτική και η ελπίδα σε αυτές τις εκλογές.

Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα, φίλες και φίλοι, και για το μέλλον. Διότι μπορεί μεν να πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, που μας δίνει ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό, θέλω όμως να το ξαναπώ και εδώ από την Κόρινθο: τίποτα δεν έχει τελειώσει», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την εκλογική νίκη του Μαΐου ενώ αναφερόμενος στις εκλογές που έρχονται υπογράμμισε: «Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι και πάλι άδεια. Το αποτέλεσμα δεν προσμετράται στη δεύτερη εκλογή. Εδώ δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που έχουμε κερδίσει με 4-0 και κρατάμε το σκορ για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή και ο στόχος είναι ένας: ακόμα υψηλότερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία παντού στην Ελλάδα.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πολίτες της Κορινθίας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πολίτες της Κορινθίας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
Dimitris Papamitsos

«Εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους»

Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία ο κ. Μητσοτάκης δεν μιλά πολύ για τους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας και στην ομιλία του στην Κόρινθο αρκέστηκε να πει ότι «μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους».

Λοιπόν, εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους.»

«Παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός και δεν νοείται κανείς να αμφισβητεί τη βούλησή του»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, «διότι και η αντιπολίτευση φρόντισε να βγει από αυτό το παιχνίδι, αφού μας λένε ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας και διαγωνίζονται ουσιαστικά για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης.

Τους λέμε, «κάντε εσείς τη δική σας τη δουλειά» αλλά θυμηθείτε ότι «στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση» και κυβέρνηση θα είναι πάλι η Νέα Δημοκρατία με τη δική σας εμπιστοσύνη». Όσο για τα όσα ακούγονται από τη μεριά άλλων κομμάτων περί «παντοδυναμίας Μητσοτάκη», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος: «τους απαντώ πολύ απλά με μία φράση: παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός αποφασίζει τελικά, αυτός δίνει την εξουσιοδότηση σε αυτούς οι οποίοι θα τον κυβερνήσουν την επόμενη μέρα και δεν νοείται κανείς να αμφισβητεί τη βούλησή του.»

Κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της Κορινθίας ενώ υπογράμμισε βασικά σημεία του προγράμματος του, μένοντας ακόμα μία φορά στη θετική ατζέντα και σε όσα μπορούν να γίνουν ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα και η ζωή των πολιτών.

«Γι’ αυτά θέλουμε να μιλάμε αυτές τις τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς για την καθεμία και τον καθένα, πώς θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση, πώς θα μειώσουμε, προσέξτε, κι άλλο τους φόρους.

Εμείς θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος μέσα στην τετραετία και θα μειώσουμε και τα τεκμήρια κατά 30%.

Αλλά θέλω να τονίσω κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό: την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί, τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά με αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου.

Γιατί το λέω αυτό; Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, φίλες και φίλοι, είναι η υπογεννητικότητα. Πρέπει να στηρίξουμε τις οικογένειες και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν εύκολα να κάνουν παιδιά, χωρίς να σκέφτονται τις οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μίλησε για το σχέδιο που υπάρχει για την Παιδεία, την Υγεία, την κοινωνική πολιτική και την στήριξη προς τους ευάλωτους.

Με πολίτες και καταστηματάρχες συνομίλησε στο Λουτράκι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Με πολίτες και καταστηματάρχες συνομίλησε στο Λουτράκι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Dimitris Papamitsos

«Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία ΝΔ, για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα»

«Έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους άλλους ότι δήθεν αυτοί είναι οι προοδευτικοί. Όχι, φίλες και φίλοι, η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι πάντα είχαμε χρέος να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και πάντα φυσικά ήμασταν εμείς αυτοί, φίλες και φίλοι, που δίναμε μεγάλη έμφαση στα εθνικά ζητήματα», σημείωσε ενώ ειδικά για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας υπογράμμισε:

«Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και μόλις χθες το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Διότι τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.»

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, «η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας, για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα. Για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτή την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

Δημοφιλή