Μητσοτάκης για υποκλοπές: Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

«Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ», τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
Eurokinissi

«Στόχος μας είναι ένας. Η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται για μία παράταξη αλλά για ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλητηριάσει το προεκλογικό κλίμα.

«Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμα και το σημαντικότερο κεκτημένο της ίδιας της μεταπολίτευσης: την ακεραιότητα των εκλογών και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον νικητή. Ο αριστερός «τραμπισμός» σε όλο του το μεγαλείο», ανέφερε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «τελευταίο τους καταφύγιο είναι οι υποκλοπές. Μπλέκουν συνειδητά τις νόμιμες επισυνδέσεις με τις παρακολουθήσεις από παράνομα λογισμικά» και αναρωτήθηκε: «δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω από το να παρακολουθώ τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου;».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε την τακτική «εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε μου εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου».

Παραμένοντας στο θέμα των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλων λογισμικών και σημείωσε –κάτι που είχε αναφέρει και στη Βουλή- ότι και ο ίδιος είχε βάσιμες πληροφορίες για παρακολούθηση και του δικού του τηλεφώνου. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 5 ημέρες πριν από τις κάλπες του 2019 άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε την πώληση των παράνομων λογισμικών. «Ποιους ήθελε να προστατέψει ετεροχρονισμένα και σε ποιους ήθελε να ανοίξει το δρόμο;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στη δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι «τις αμέσως επόμενες μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών. Είναι χρέος μας να μαθαίνουμε από τα όποια σφάλματά μας και να τα διορθώνουμε. Και είναι ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της».

″Δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση”

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε εξωθεσμικά κέντρα που θα ήθελαν μία αδύναμη κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό ελεγχόμενο. «Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους «ισχυρούς», αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς. Και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους. Αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση: ο καθένας στον ρόλο του. Δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ».

Αλλά και στην αρχή της ομιλίας του είχε αναφερθεί στη λειτουργία εξωθεσμικών κέντρων και στο ότι η δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα. «Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν ¨μασάμ娻, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα και για τους χειρισμούς του στο θέμα της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να τινάξει στον αέρα μία εθνική επιτυχία για την οποία αισθάνθηκαν υπερηφάνεια όλοι οι Έλληνες, εκτός από δύο κέντρα. Αυτό της Τουρκίας και αυτό των εμπόρων όπλων που έμειναν έξω από μία διακρατική συμφωνία.

«Πώς την αντιλαμβάνεται την τροποποίηση; Αν δεν συμφωνήσει, δεν θα παραλάβουμε τα μαχητικά; Είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού σχεδιασμού. Από το Go back Μέρκελ πήγαμε στο Go Home Μακρόν. Ποια γραμμάτια ξεχρεώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα; Αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

″Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο”

Το πιο θερμό χειροκρότημα το δέχθηκε ο πρωθυπουργός όταν σε αναφορά του για τις σχέσεις με την Τουρκία σημείωσε ότι «ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε απέναντί του τον κ. Τσίπρα, αλλά έχει εμένα.»

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι απευθύνεται με ειλικρίνεια στον Τούρκο Πρόεδρο όταν τονίζει ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις και ξεκαθάρισε ότι θεωρεί φίλο τον τουρκικό λαό διευκρινίζοντας όμως παράλληλα ότι «δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο» και προσθέτοντας ότι για την Ελλάδα είναι ασπίδα οι Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ της οι συμμαχίες.

Το δίλλημα των εκλογών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δίλλημα των εκλογών το οποίο είναι: «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;»

Προχωρώντας σε συγκρίσεις του έργου της κυβέρνησης με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και έθεσε τον στόχο της αυτοδυναμίας, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη κάλπη είναι μία από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης.

«Το λέμε πάντα αυτό σε κάθε εκλογή, νομίζω όμως ότι τώρα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες το σκάφος της χώρας χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Αλλά γιατί καλείται να αποφύγει και τον σκόπελο που λέγεται απλή αναλογική. Μία παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας στην ακυβερνησία. Γι’ αυτό και εμείς, προσέξτε, φίλες και φίλοι, δεν μιλάμε για «διπλές εκλογές». Μιλάμε για «εθνικές εκλογές». Δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει, ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή από θολά μηνύματα που καταλήγουν σε πολιτικές τερατογενέσεις ή σε αδιέξοδους σχηματισμούς.

«Δείτε λίγο τι συμβαίνει σε τόσες άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη, δέσμιες συμμαχικών διαβουλεύσεων και εκβιασμών συχνά από μικρότερα κόμματα. Όχι, χρειαζόμαστε σήμερα καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Να γιατί στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι εγγύηση για την αληθινή εθνική συνεργασία.

«Πρέπει να παρουσιάσουμε τα πολλά που έγιναν, αλλά και τα πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Με ρεαλισμό αλλά, προς Θεού -επιμένω σε αυτό- χωρίς κομπασμό. Όλοι καταλαβαίνουμε -θα το ξαναπώ- ότι οι πολίτες περνάνε δύσκολα και περιμένουν από εμάς έμπρακτη στήριξη. Και όλοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρίσης και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας και όλοι θα ήθελαν κάτι περισσότερο. Αυτή είναι η φύση της δημοκρατίας. Αλλά πιστεύω ότι καταλαβαίνουν ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Γιατί βλέπουν την ίδια ώρα οικογενειακούς προϋπολογισμούς να ροκανίζονται και ακούνε, μάλιστα, κάποιους να τους υπόσχονται εύκολες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Πρέπει να επιστρατεύσουμε, λοιπόν, επιχειρήματα, πειθώ, κατανόηση, ενσυναίσθηση και πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την αγωνία σε μία γόνιμη προσδοκία. Και σε αυτήν την εξόρμηση θα βρεθούμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του με το βασικό δίλλημα.

«Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Είναι ένα δίλημμα το οποίο οικοδομείται και από άλλα σημαντικά ερωτήματα: Ποιο κόμμα τελικά σήμερα, σε αυτές τις συνθήκες μεγάλης πόλωσης την οποία εμείς ποτέ δεν επιδιώξαμε και ποτέ δεν προκαλέσαμε, μπορεί τελικά να ενώσει τους Έλληνες;

Αυτό το οποίο και σήμερα ζητά ανάπτυξη για όλους και στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας ή εκείνο που διαλαλεί ότι «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»;

Ποια παράταξη απέδειξε τελικά ότι μπορεί -στην πράξη, όχι στα λόγια- να μειώσει φόρους, να ενισχύσει το εισόδημα, να φέρει νέες δουλειές; Η Νέα Δημοκρατία με το χειροπιαστό, το μετρήσιμο έργο, ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες, το αχρείαστο μνημόνιο και τα ατελείωτα ψέματα;

Και ποιος είναι τελικά ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;», απηύθυνε το ερώτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σημείωσε ότι ο πολίτης βλέπει και συγκρίνει.

«Βλέπει τη θέση της χώρας άλλοτε, τη βλέπει και σήμερα. Μπορεί να διακρίνει μία καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μία πραγματικά λάθος κυβέρνηση. Και μπορεί πια -τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης- να συγκρίνει την αλήθεια και τις πράξεις με τα συνθήματα και τις υποσχέσεις» και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και με τρεις λέξεις: Σταθερότητα, Συνέχεια και Συνέπεια.

Δημοφιλή