Μεξικό: Η πρώην «Μις Αγγλία» κρατείται σε φυλακή - κολαστήριο, μετέφερε λαθραία κεταμίνη

Το πρώην μοντέλο φέρεται να είχε 13.080 κιλά από το εν λόγω ναρκωτικό κρυμμένο σε πακέτα και μπουκάλια σε ψεύτικο πάτο στη βαλίτσα της.
Photo Beto via Getty Images

Με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων, βρίσκεται αντιμέτωπη η πρώην «Μις Αγγλία», Τζένιφερ Γιάγνκ, 33 ετών, καθώς θεωρείται ύποπτη για διακίνηση ναρκωτικών.

Η γυναίκα συνελήφθη προσπαθώντας να μεταφέρει λαθραία κεταμίνη αξίας άνω των 250.000 λιρών στο αεροδρόμιο του Κανκούν στο Μεξικό μετά την άφιξή της από το Άμστερνταμ τον περασμένο Αύγουστο.

Το πρώην μοντέλο φέρεται να είχε 13.080 κιλά από το εν λόγω ναρκωτικό κρυμμένο σε πακέτα και μπουκάλια σε ψεύτικο πάτο στη βαλίτσα της.

Η Γιάγνκ, που είχε πάρει μέρος στα καλλιστεία του Μις Ντέρμπι όταν ήταν 17 ετών,πέρασε μήνες σε μια υπερπλήρη φυλακή - κολαστήριο στο Κανκούν, πριν μεταφερθεί σε μια άλλη κοντά στην Πόλη του Μεξικού τον Φεβρουάριο.

Κράτησε την οικογένειά της στο «σκοτάδι» σχετικά με την υπόθεση της για πάνω από έξι μήνες, λέγοντας στην μητέρα της, Άντζελα, ότι απλώς ταξίδευε σε όλη τη χώρα.

Η Άντζελα έμαθε τελικά την αλήθεια για τη μοναχοκόρη της, μόλις πριν από πέντε εβδομάδες.

«Είμαι ακόμα σε σοκ. Ήξερα ότι η Τζένιφερ ήταν στο Μεξικό, αλλά νόμιζα ότι ταξίδευε. Μόλις έμαθα ότι η Τζένη είναι στη φυλακή...» δήλωσε η ίδια στη Daily Mail.

«Τα γενέθλιά μου είναι τον Μάρτιο και η Τζένιφερ πάντοτε παίρνει για να μου ευχηθεί. Αλλά δεν επικοινώνησε και τότε άρχισα να ανησυχώ.

«Τότε έλαβα ένα μήνυμα από μια φίλη της. Τη ρώτησα πού ήταν. Μετά από πολλά μηνύματα, τελικά μου είπε ότι ήταν στη φυλακή. Δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Τότε έμαθα όλη την ιστορία. Ότι βρισκόταν στη φυλακή στο Κανκούν για μήνες. Ήταν τρομερό. Δεν ξέρω πόσα άτομα ήταν στο κελί της», είπε η μητέρα της και συνέχισε:

«Αλλά τον Φεβρουάριο μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή έξω από την Πόλη του Μεξικού. Έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά δεν έχει δικαστεί ακόμα. Θα μπορούσε να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών. Είμαι τόσο ανήσυχη», κατέληξε η μητέρα του μοντέλου.

Η 33χρονη, η οποία γεννήθηκε στη Γερμανία από Βρετανίδα μητέρα και Γερμανό πατέρα, έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της δουλεύοντας στο εξωτερικό ως μοντέλο και ξεναγός, αφού έφυγε από την πατρίδα της, το Ντέρμπι, σε ηλικία 19 ετών.

Σε ένα διαδικτυακό ιστολόγιο ξεναγών η 33χρονη είχε γράψει πέρυσι: «Είμαι η Τζένιφερ, γεννημένη Βερολινέζα αλλά κατά το ήμισυ Αγγλίδα και μιλάω άπταιστα και τις δύο γλώσσες. Στα 32 μου χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη, έχω ταξιδέψει εκτενώς σε όλο τον κόσμο.

«Είναι το πάθος μου και το λατρεύω, αλλά πάντα βρίσκομαι μαγνητισμένη πίσω στο αγαπημένο μου μέρος - την Μπανγκόκ.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Βρετανός Πρόξενος στο Μεξικό παρέχει βοήθεια σε μια Βρετανίδα υπήκοο στο Κανκούν και την οικογένειά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοφιλή