Μίσιγκαν: Αμερικανίδα κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες για την μακρύτερη γυναικεία γενειάδα (βίντεο)

Η Erin Honeycutt, 38 ετών, κατάφερε να αναπτύξει γενειάδα μήκους 30 εκατοστών.

Μία γυναίκα στο Μίσιγκαν κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες για τη μακρύτερη γενειάδα, όταν αποφάσισε να σταματήσει να ξυρίζεται τρεις φορές την ημέρα, σύμφωνα με το Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η Erin Honeycutt, 38 ετών, κατάφερε να αναπτύξει γενειάδα μήκους 30 εκατοστών και έκανε ρεκόρ ανέφεραν αξιωματούχοι των Γκινες.

Η 38χρονη έχει πολυκυστικές ωοθήκες, μία πάθηση που προκαλεί ορμονική ανισορροπία και μεταξύ άλλων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική τριχοφυΐα.

Στην περίπτωση της Honeycutt, αυτό το τελευταίο σύμπτωμα της επέτρεψε να αποκτήσει τον τίτλο της εν ζωή γυναίκας με τη μακρύτερη γενειάδα στον κόσμο χωρίς να έχει πάρει ορμόνες ή συμπληρώματα, αναφέρει ο Guardian.

Το ξύρισμα, η αποτρίχωση και η χρήση προϊόντων ήταν όλοι τρόποι με τους οποίους η Honeycutt προσπάθησε να απαλλαχθεί από τα γένια της όταν άρχισαν να μεγαλώνουν μετά τα 13 της χρόνια. «Ξυριζόμουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα», φέρεται να είπε στους διοργανωτές των ρεκόρ Γκίνες.

Η Honeycutt συνέχισε να ξυρίζεται κατά την εφηβεία και την ενηλικίωση της. Αλλά είπε ότι τελικά έχασε μέρος της όρασής της και άρχισε να νιώθει «κουρασμένη από το ξύρισμα». Έτσι άρχισε να αφήνει τα γένια της μετά από πρόταση της συζύγου της, Τζεν.

Κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες στις 8 Φεβρουαρίου 2023, στο Κάρο του Μίσιγκαν, παίρνοντας τη σκυτάλη από την 75χρονη Vivian Wheeler. Η γενειάδα της Wheeler ήταν 25,5 εκατοστά.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν ήταν η μόνη περιπέτεια υγείας για εκείνη. Έχει ακρωτηριαστεί το κάτω μισό του ενός ποδιού της όταν εμφάνισε βακτηριακή λοίμωξη κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, για να θεραπευθεί από τραύμα στο πόδι.

Το πόδι της Honeycutt είχε εμφανίσει σηψαιμία και αργότερα γάγγραινα όταν αποφάσισαν οι γιατροί να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Η 38χρονη έκτοτε υπέστη επίσης ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που προκλήθηκε από υψηλή αρτηριακή πίεση. Η ίδια αφηγήθηκε πώς το επεισόδιο της στέρησε την κεντρική της όραση.

«Αλλά έχω τέλεια περιφερειακή όραση», είπε. Η απώλεια της όρασής της συνέβαλε ιδιαίτερα στην απόφασή της να σταματήσει το ξύρισμα, πρόσθεσε η Honeycutt.

Στη συνέχεια, είπε ότι ήταν περίεργη πώς θα έμοιαζε με μια μεγάλη γενειάδα και πίστευε ότι θα μπορούσε πιθανώς να αποκτήσει μια αρκετά «αξιοπρεπή» εικόνα.

Η Honeycutt πήρε το οκ από την σύζυγό της Τζεν για να μεγαλώσει τη γενειάδα της κατά τη διάρκεια του lockdown και είπε ότι οι μάσκες που ήταν πανταχού παρούσες εκείνη την περίοδο της έδωσαν την ευκαιρία να χτίσει την «εμπιστοσύνη της στο να αφήνει γένια».

«Το να φοράω μάσκες βοήθησε πραγματικά στο να χτίσω την αυτοπεποίθησή μου για να βγαίνω έξω στον κόσμο», είπε επίσης. Πρόσθεσε δε, ότι είναι ευχάριστο να κερδίζει κανείς ένα παγκόσμιο ρεκόρ για κάτι για το οποίο κάποτε ντρεπόταν.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πετύχω κάτι που θα με έβαζε σε ένα βιβλίο. Και είναι ωραίο πράγμα να σε αναγνωρίζουν».

Δημοφιλή