Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα ετοιμάζουν σειρά στο Netflix για τον Ντόναλντ Τραμπ

Τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Ο πέμπτος κίνδυνος: καταλύοντας τη δημοκρατία» του Μάικλ Λιούις που επικρίνει τον Τραμπ.
Mark Wilson via Getty Images

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ αναλαμβάνουν την παραγωγή για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη του βιβλίου «The fifth risk» («O πέμπτος κίνδυνος») του Μάικλ Λιούις, το οποίο έχει θέμα την άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 30 Απριλίου, το Netflix αποκάλυψε τις παραγωγές για τις οποίες συνεργάζεται με την Higher Ground Productions, την εταιρεία των Ομπάμα -μεταξύ αυτών και είναι η μεταφορά του βιβλίου «Ο πέμπτος κίνδυνος: καταλύοντας τη δημοκρατία».

Η σειρά που θα βασίζεται στο βιβλίο «έχει στόχο να παρουσιάσει το σημαντικό έργο που κάνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι καθημερινοί ήρωες που οδηγούν την κυβέρνησή μας και προστατεύουν το έθνος μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Netflix.

Το βιβλίο του Μάικλ Λιούις επικρίνει έντονα τον Τραμπ και την ομάδα του. Παρουσιάζει έναν πρόεδρο ο οποίος δεν είχε προετοιμαστεί για τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ και που δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα υπομνήματα και την ενημέρωση που του κάνουν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Η Higher Ground έχει αναλάβει επίσης την παραγωγή μιας σειράς που θα βασίζεται στη στήλη της εφημερίδα New York Times «Overlooked» («Αγνοημένοι»), η οποία παρουσιάζει τις νεκρολογίες προσωπικοτήτων ο θάνατος των οποίων δεν είχε αναφερθεί την εποχή που πέθαναν, κυρίως επειδή επρόκειτο για γυναίκες ή Αφροαμερικανούς.