Μπέλα Χαντίντ: Την αποκαλούν «υποσιτισμένη» σε νέα φωτογράφιση εσωρούχων- κι εκείνη απαντά

Η Μπέλα Χαντίντ προκάλεσε διαδικτυακή «καταιγίδα», μετά από δημοσίευση πρόσφατων φωτογραφιών της στο λογαριασμό της στο Instagram.

Το σουπερμόντελ ανήρτησε φωτογραφίες του εαυτού της κατά τη διάρκεια πρόβας για το επερχόμενο show μόδας της Victoria’s Secret. Στις φωτογραφίες η Χαντίντ φοράει μαύρα εσώρουχα και ψηλές μπότες, ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα αρνητικά σχόλια των ακολούθων της.

Τη χαρακτήρισαν «υποσιτισμένη» και «υπερβολικά αδύνατη», ενώ ένας χρήστης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι η Χαντίντ μοιάζει με σκελετό. «Σε μερικές φωτογραφίες μοιάζει σαν να μην τρως καθόλου», έγραψε κάποιος ενώ ένας δεύτερος σχολίασε ότι δεν θέλει να βλέπει τα «πλευρά και κόκκαλα να πετάγονται».

Υπήρχαν όμως και εκείνοι που στήριξαν τη Χαντίντ, 22 ετών, γράφοντας ότι «το να σχολιάζεις άσχημα το σώμα δεν είναι ωραίο σε καμία περίπτωση. Η Μπέλα είναι ωραία στις φωτογραφίες».

Αντί να απαντήσει με κάποιο αρνητικό σχόλιο, η Χαντίντ εξέφρασε τη χαρά της που συμμετείχε σε αυτή τη φωτογράφηση μέσα από τη συνοδευτική λεζάντα της φωτογραφίας. «Σήμερα έχουμε πρόβα για τη Victoria’s Secret. Ανυπομονώ να δείτε όλα τα όμορφα εσώρουχα, είμαι τόσο ευγνώμων που συμμετέχω ξανά σε αυτό το show, αισθάνομαι χαρούμενη και πιο υγιής από ποτέ», έγραψε. Και συμπλήρωσε: «Όλοι οι σωματότυποι είναι διαφορετικοί και αντιδρούν διαφορετικά σε μια ρουτίνα γυμναστικής και υγιή διατροφή». Στο τέλος του μηνύματος πρόσθεσε εικονίδια: μια καρδιά, ένα αστέρι και ένα μπράτσο.

Στο παρελθόν και η αδερφή της Μπέλα, Τζίτζι είχε δεχτεί αρνητική κριτική για το σώμα της. «Σας παρακαλώ, ως χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γενικά ανθρώπινα όντα, ας μάθουμε να έχουμε περισσότερη ενσυναίσθηση για τους άλλους και να ξέρετε ότι ποτέ δεν γνωρίζετε όλη την ιστορία. Να χρησιμοποιείτε την ενέργειά σας για να βοηθάτε εκείνους που θαυμάζετε παρά να είστε σκληροί σε εκείνους που δεν θαυμάζετε», είχε γράψει η Χαντίντ στο Twitter.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.