ΔΙΕΘΝΕΣ
04/07/2019 11:42 EEST | Updated 04/07/2019 11:43 EEST

Μπουγέλωσαν τον ιδιοκτήτη της Baidu την ώρα που εκφωνούσε λόγο

Σε εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα.

Η κινεζική Baidu είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Σήμερα κατατάσσεται 4η στον κατάλογο της Alexa Internet. Ο ιδιοκτήτης της, Ρόμπιν Λι, θα πρέπει να είναι πολύ περήφανος για αυτό, καθώς όταν την ίδρυσε πριν από 19 χρόνια, δεν περίμενε τέτοια απήχηση. Στην εκδήλωση της Δευτέρας, όμως, για την τεχνητή νοημοσύνη, βίωσε κάτι που σίγουρα δεν θα το περίμενε ποτέ.

Ο δισεκατομμυριούχος μιλούσε για τα αυτόματα αυτοκίνητα, όταν ένας άνδρας με μαύρο μπλουζάκι, ανέβηκε στην σκηνή και άδειασε πάνω του ένα μπουκάλι νερό. Εκείνος δεν αντέδρασε, οπισθοχώρησε και όταν απομακρύνθηκε ο δράστης του απευθύνθηκε ρωτώντας τον «ποιο είναι το πρόβλημά σου»;

 

«Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, όλα μπορούν να σου συμβούν στον δρόμο για τη τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε μερικά λεπτά αργότερα.

Δεν έγινε σαφές ποιος ήταν ο άνδρας που προέβη σε αυτή την ενέργεια. Η Baidu δεν έχει πάρει θέση για το συμβάν.

Το Baidu βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ώθησης της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια σε έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης αυτοκινήτων με αυτοπροστασία. Οι μετοχές της Baidu έχουν μειωθεί κατά 25% φέτος.

Πηγή: CNN