Μπόρις Τζόνσον: Ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας ένα μήνα νωρίτερα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός λέει ότι θέλει να τερματίσει όλους τους περιορισμούς για τον κορονοϊό στην Αγγλία στα τέλη Φεβρουαρίου.
House of Commons - PA Images via Getty Images

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τετάρτη (9/2) ότι σκοπεύει να καταργήσει την νομική υποχρέωση για αυτοαπομόνωση των πολιτών εάν βρεθούν θετικοί στη COVID-19 στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, ο Τζόνσον είπε ότι οι εναπομείναντες εσωτερικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να αρθούν ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Ο Τζόνσον είπε στους βουλευτές ότι θα παρουσιάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης «Living With Covid» (σ.σ ”ζώντας με την covid”) όταν η βουλή των κοινοτήτων επανεκκινήσει τις εργασίες του στις 21 Φεβρουαρίου.

«Πρόθεσή μου είναι να επιστρέψω την πρώτη μέρα μετά την ανάπαυλα για να παρουσιάσω τη στρατηγική μας για τη ζωή με την Covid», είπε.

«Εφόσον συνεχιστούν οι τρέχουσες ενθαρρυντικές τάσεις στα δεδομένα, αναμένω ότι θα μπορέσουμε να τερματίσουμε τους τελευταίους εγχώριους περιορισμούς – συμπεριλαμβανομένης της νομικής απαίτησης για απομόνωση σε όσους είναι θετικοί στον ιό – έναν ολόκληρο μήνα νωρίτερα.

Μιλώντας μετά τις ερωτήσεις που έγιναν στον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε: «Αυτό θα αντιπροσώπευε ένα σημαντικό βήμα για αυτή τη χώρα καθώς βγαίνουμε από την πανδημία.

«Το πετύχαμε χάρη στον βρετανικό λαό, ο οποίος έβαλε πλάτη όταν χρειαζόταν, τόσο κατά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού όσο και του αναμνηστικού προγράμματος πριν από τα Χριστούγεννα».

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα δώρο τόσο για το κοινό όσο και για τις επιχειρήσεις μας που έχουν πληγεί σοβαρά, ιδιαίτερα ο τομέας της φιλοξενίας, που επιτρέπει στην οικονομία μας να αναπτυχθεί. Δείχνει ότι η σκληρή δουλειά του βρετανικού λαού αποδίδει».

Υπήρχαν 11.471 ασθενείς στο νοσοκομείο στην Αγγλία με Covid-19 στις 8 Φεβρουαρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του NHS.

Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από τα επίπεδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, μόλις 385 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ο χαμηλότερος αριθμός από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα κρούσματα Covid-19 στην Αγγλία επί του παρόντος είναι κατά μέσο όρο λίγο κάτω από 64.000 την ημέρα, το χαμηλότερο από τα μέσα Δεκεμβρίου, αν και αυτό περιλαμβάνει μόνο άτομα που έχουν αναφέρει θετικό αποτέλεσμα του τεστ και δεν αντικατοπτρίζει τον επιπολασμό του ιού σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Δημοφιλή