ΔΙΕΘΝΕΣ
07/06/2018 11:29 EEST | Updated 07/06/2018 11:38 EEST

Να γιατί οι κατσαρίδες λατρεύουν να μπαίνουν στα ανθρώπινα αυτιά

Sparkle via Getty Images

Σίγουρα δεν πρόκειται για μια ευχάριστη είδηση, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά στη ζωή. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει το δίκτυο CBC, το οποίο δημοσίευσε είδηση με την περιπέτεια ενός νέου, ο οποίος συνειδητοποίησε πως στο αυτί του ζούσε μια... κατσαρίδα.

Ο Blake Collins-McGee από τη Φλόριντα περιγράφει πώς το αηδιαστικό έντομο εισέβαλε στο αυτί του και την έκπληξη που ο ίδιος ένιωσε μόλις το κατάλαβε.

«Ένιωθα πως κάποιος γαργαλά το αφτί μου βαθιά, ωστόσο δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτό», είπε ο ίδιος.

Αμέσως μετέβη στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ ο γιατρός που τον ανέλαβε στα επείγοντα χρησιμοποίησε μια σύριγγα προκειμένου να του κάνει μια ένεση για να σταματήσει να πονά.

«Την άκουσα να πεθαίνει μέσα στο κεφάλι μου. Όταν εισχώρησε μέσα μου η ουσία που έριξε ο γιατρός, κατάλαβα πως άρχισε να τρέχει γρήγορα, πολύ γρήγορα για να ξεφύγει».

Ο Collins εξηγεί πως μετακόμισε με τη σύντροφό του πριν τρία χρόνια στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και πως όντως το πρόβλημα με τις κατσαρίδες είναι μεγάλο. Αναφέρει πως πολλές φορές έχει απευθυνθεί στη διαχείριση της πολυκατοικίας για να αντιμετωπιστεί το θέμα, όμως δεν έχει λάβει κάποια σοβαρή απάντηση.

Ο νεαρός κοινοποίησε στο διαδίκτυο και μια φωτογραφία από το κάτω μέρος του νεροχύτη του για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Οι διαχειριστές της πολυκατοικίας δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για το συμβάν, o Collins όμως και η φίλη του ήδη ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να αλλάξουν σπίτι.

Γιατί όμως τα εν λόγω έντομα συνηθίζουν να εισβάλλουν στα αυτιά των ανθρώπων; Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι επειδή κινούνται κυρίως το βράδυ, όταν ο άνθρωπος κοιμάται, είναι ακίνητος και άρα ευκολότερος στόχος. Οι κατσαρίδες παράλληλα προτιμούν τους ζεστούς και υγρούς χώρους.

«Μπορεί να μην μας αρέσει καθόλου αλλά το αυτί σας μπορεί να είναι για το έντομο ένα ασφαλές μέρος για φαγητό και ξεκούραση», επισημαίνει ο Coby Schal, εντομολόγος στο κρατικό πανεπιστήμιο στη βόρεια Καρολίνα.

Να σημειωθεί επίσης πως οι κατσαρίδες προσελκύονται από συγκεκριμένους τύπους χημικών ουσιών που ονομάζονται πτητικά λιπαρά οξέα, τα οποία απελευθερώνονται από ζυμωμένα τρόφιμα όπως το ψωμί και η μπύρα. Το αυτί μας εκπέμπει τη μυρωδιά των εν λόγω ουσιών.

(Mε πληροφορίες από The Verge, CBC)

Sponsored Box