Νέα πλάνο επεξεργάζεται η European Super League

Επανέρχονται τα σενάρια για νέα ευρωπαϊκή λίγκα ποδοσφαίρου από την ελίτ.
via Associated Press

Η πρώτη απόπειρα για τη δημιουργία της European Super League στο ποδόσφαιρο μπορεί να ήταν αποτυχημένη, όμως φαίνεται πως οι τρεις ομάδες που έμειναν σε αυτήν την ιδέα, δεν το βάζουν κάτω.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Wirtschafts Woche» οι διοικήσεις των Μπαρτσελόνα, Ρεάλς Μαδρίτης και Γιουβέντους, έχουν καταλάβει τι «πήγε στραβά» και που ανησυχούν οι διαφωνούν οι άλλες ομάδες και φαίνεται ότι δουλεύουν νέο πλάνο.

Στο νέο πρόγραμμα λοιπόν η μάλλον καλύτερα στη νέα λίγκα δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη, αλλά αυτή θα είναι ανοιχτή για τους Ευρωπαϊκούς συλλόγους και μάλιστα για αυτή την κατάσταση θα υπάρξει δέσμευση και θα καταργηθούν τα μόνιμα μέλη.

Η νέα λίγκα θα αποτελείται από 20 ομάδες, αλλά και ένα ακόμα δεύτερο πρωτάθλημα στο οποίο θα υπάρχουν άλλες 20 ομάδες.

Στα δύο αυτά πρωταθλήματα όλοι θα μπορούν να προκρίνονται. Παράλληλα η Σούπερ Λίγκα αυτή δημιουργεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο. Θα επιδοτεί τους οπαδούς να ταξιδέψουν εκτός έδρας σε όλα τα παιχνίδια και στον τελικό το 70% των εισιτηρίων, θα προορίζεται για τους οπαδούς των φιναλίστ, ενώ στις τιμές θα τίθεται ένα ανώτατο όριο.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μετά από αυτές τις αλλαγές πολλές ομάδες βλέπουν με καλό μάτι πλέον τη ESL, η οποία θέλει φυσικά να σπάσει το μονοπώλιο της ΟΥΕΦΑ και περιμένουν να κάνει σαφές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τη νομική βάση που μπορεί να γίνουν όλα αυτά.

Δημοφιλή