Νέα Σμύρνη: Σοκαριστικοί διάλογοι στα τηλέφωνα των ανήλικων που μαχαίρωσαν τον 16χρονο

ΣTις συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι συμμετείχαν στο περιστατικό, αλλά και ότι δεν μετάνιωσαν για τον τραυματισμό του θύματος.
.
.
Huffington Post

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές ήταν οι συνομιλίες των τεσσάρων κατηγορουμένων για την αιματηρή ληστεία σε βάρος ενός 16χρονου, στη Νέα Σμύρνη, στα τέλη Ιανουαρίου. Μετά τη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνά τους, μέσα στα οποία εντόπισαν τα μηνύματα, που αντάλλαξαν οι συλληφθέντες, μετά το περιστατικό.

Σε αυτές τις συνομιλίες όχι μόνο φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι συμμετείχαν στο περιστατικό, αλλά και ότι οι εμπλεκόμενοι δεν μετάνιωσαν για τον τραυματισμό του θύματος. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τα οποία κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία και στιγμιότυπα οθόνης από τα κινητά τηλέφωνα τους.

Σε ένα από αυτά συνομιλούν δύο εκ των κατηγορουμένων:

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Καλά στον π….ο μου. Να πεθάνει ο μπάσταρδος

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Σοβαρέψου

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Μην πάω τώρα στο Παίδων και τον φάω τον π….η

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Απλά low για κάποιον καιρό

.
.
Huffington Post
.
.
Huffington Post
.
.
Huffington Post

Οι εμπλεκόμενοι φαίνεται πως παρακολούθησαν ειδήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να καταλάβουν εάν και ποια στοιχεία έχουν οι αστυνομικές αρχές σε βάρος τους και μάλιστα κάποιοι καλούν τους υπόλοιπους να μείνουν σπίτι, για να μην δώσουν στόχο. Προτρέπουν, δε, να σταματήσουν να ακολουθούν ο ένας τον άλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να διαγράψουν από τις συσκευές τους κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Δεν ξέρω μπρο… Τι να πω… Ίσως την κάτσαμε. Θα δείξει.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Ρε 3 φορές βγήκε ο π…….ς ειδήσεις. Το μ……..ο

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο 16χρονοι και δύο 17χρονοι, με το θύμα να αναγνωρίζει κάποιους από αυτούς. Ένας από αυτούς παραδέχεται στα μηνύματα προς τους φίλους του την εμπλοκή του.

Δημοφιλή