Νέα Ζηλανδία: Αγνοούμενος ψαράς σώθηκε χάρη στην αντανάκλαση του ρολογιού του

Πέρρασε 24 ώρες στη θάλασσα, έχοντας και μια επίσκεψη από καρχαρία που ήθελε να τον «μυρίσει».
Rachel Stewart - rsnz photography via Getty Images

Την αντανάκλαση του ρολογιού του χρησιμοποίησε για να σωθεί ένας άνδρας που πέρασε σχεδόν 24 ώρες στη θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας και τελικά τα κατάφερε.

Ο άνδρας έμπλεξε σε μπελάδες όταν έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος του μήκους 12 μέτρων, ενώ είχε πάει για ψάρεμα μόνος του. Κάποια στιγμή ένας καρχαρίας ήρθε για να τον «μυρίσει», αλλά τελικά τον άφησε ήσυχο, όπως είπε ο ίδιος. Τελικά ο άνδρας διασώθηκε από μια ομάδα ψαράδων.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, αφού έπεσε στη θάλασσα προσπάθησε να κολυμπήσει προς τα νησιά Άλντερμαν, περίπου 55 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή του Βόρειου Νησιού, αλλά παρασύρθηκε από τα ρεύματα. «Υπέμεινε μια κρύα νύχτα στον ωκεανό, πολύ εξαντλημένος για να συνεχίσει έπειτα να κολυμπάει», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι τρεις ψαράδες που διέσωσαν τον άνδρα το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν να τον ψάχνουν, όταν είδαν την αντανάκλαση του ρολογιού του στο νερό από το σκάφος τους. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κοντινή πόλη όπου του παρασχέθηκαν θεραπείες για υποθερμία και εξάντληση. Ωστόσο η τύχη του σκάφους του παραμένει άγνωστη και γίνονται προσπάθειες να βρεθεί.

«Είναι ένα απόλυτο θαύμα που ο ψαράς είναι ακόμα ζωντανός μετά από αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε η αστυνομία. «Χωρίς τις γρήγορες ενέργειες των τριών κυρίων που τον ανέσυραν, αυτό θα είχε σίγουρα τραγική κατάληξη. Οι ψαράδες έκαναν εξαιρετική δουλειά και χωρίς αμφιβολία έσωσαν τη ζωή αυτού του ανθρώπου».

(Πηγή: BBC)

Δημοφιλή