Νεκρός ο ποδοσφαιριστής Αντρές Μπαλάντα: Κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης

Τον Ιούνιο 21χρονος ποδοσφαιριστής του ίδιου συλλόγου, είχε πεθάνει μετά από καρδιακή προσβολή στον ύπνο του.
|
Ο Αντρές Μπαλάντα με την μπάλα στα πόδια σε αγώνα της εθνικής Κολομβίας.
Ο Αντρές Μπαλάντα με την μπάλα στα πόδια σε αγώνα της εθνικής Κολομβίας.
NurPhoto via Getty Images

Πένθιμο έμελλε να είναι το βράδυ της Δευτέρας για την αργεντίνικη ομάδα Ατλέτικο Τουκουμάν, αλλά και για το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Σύμφωνα με την «The Indian Express» και το «Hellas Post English», ο 22χρονος Κολομβιανός ποδοσφαιριστής Αντρές Μπαλάντα κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης και άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο προς το τοπικό νοσοκομείο, στο οποίο διαπιστώθηκε και ο θάνατός του.

Οι γιατροί προσπάθησαν για 40 λεπτά να τον συνεφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο νεαρός Κολομβιανός, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Ντεπορτίβο Κάλι, είχε αποκτηθεί από την Ατλέτικο Τουκουμάν τον περασμένο Ιούλιο του 2021.

Το απόγευμα της Δευτέρας συμμετείχε στην προπόνηση της ομάδας του, όταν, σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, λίγο μετά την έναρξη της προπόνησης, ξάπλωσε στο έδαφος, μη αισθανόμενος καλά. Οι γιατροί της ομάδας έκαναν προσπάθειες να τον συνεφέρουν, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ξεκίνησε η διακομιδή του στο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως το μοιραίο έγινε, βυθίζοντας σε θλίψη τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η Αργεντίνικη εφημερίδα Clarin είχε αναφέρει πως το 2019 ο Αντρές Μπαλάντα είχε υποστεί παρόμοιο πρόβλημα, και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το επίσημο tweet της Αργεντίνικης ομάδας αναφέρει: «Η Ατλέτικο Τουκουμάν με λύπη της επιβεβαιώνει τον θάνατο του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή Αντρές Μπαλάντα. Αγκαλιάζουμε και συνοδεύουμε με βαθύ σεβασμό την οικογένεια και τους φίλους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.»

Ο Αντρές Μπαλάντα συμμετείχε στην εθνική ομάδα της Κολομβίας στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ έλαβε μέρος και στην Α’ κατηγορία της Αργεντινής με την Ατλέτικο Τουκουμάν στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Τον Ιούνιο του 2022, ο 21χρονος Φαμπρίσιο Ναβάρο, επίσης ποδοσφαιριστής του συλλόγου, είχε πεθάνει μετά από καρδιακή προσβολή στον ύπνο του.

Πηγή: ΕΡΤ News

Πήγαινε στην αρχική σελίδα