Νεκρός ο ομογενής Φώτης Ντούλος που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία της συζύγου του

Την είδηση ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.
ASSOCIATED PRESS

Πέθανε ο Φώτης Ντούλος, ο οποίος από το βράδυ της Τρίτης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μπρονξ, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

Ο εκατομμυριούχος ομογενής κατηγορείτο για την δολοφονία της συζύγου του, Τζένιφερ Ντούλος, η οποία είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Μάιο. Η υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις. Παρά τις εκτενείς έρευνες, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Ο Ντούλος αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνισή της.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντούλος ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά την απόπειρά του να δηλητηριάσει τον οργανισμό του με μονοξείδιο του άνθρακα.

Την κηδεμονία των παιδιών, από 8 έως 13 ετών, την έχει αναλάβει η γιαγιά τους, η μητέρα της Τζένιφερ Ντούλος, στη Νέα Υόρκη. «Αυτή είναι μια τρομερή τραγωδία συνολικά», είπε η Κάρι Λουφτ, εκπρόσωπος της οικογένειας της Τζένιφερ Ντούλος.

Έπειτα από πολύμηνες έρευνες, ο Φώτης Ντούλος συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απαγωγή. Η εν διαστάσει σύζυγός του, Τζένιφερ Ντούλος, είχε εξαφανιστεί στις 24 Μαΐου. Όταν αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της, βρήκαν αίμα στο γκαράζ, ενώ το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

ASSOCIATED PRESS

Ο ίδιος είχε θεωρηθεί ύποπτος από την αρχή. Μία εβδομάδα μετά την έναρξη των ερευνών, συνελήφθη μαζί με την τότε σύντροφό του, Μισέλ Τροκόνις, με τις κατηγορίες της αλλοίωσης στοιχείων και παρεμπόδισης των αρχών.

Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ποτέ την σορό της γυναίκας, ωστόσο, με συμπληρωματικά στοιχεία, απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του συζύγου της στις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Νορμ Πάτις, ο πελάτης του απεβίωσε στις 5:32.

«Επιμένουμε πως δεν σκότωσε αυτός την σύζυγό του», συμπλήρωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ASSOCIATED PRESS

Στο σημείωμα που βρέθηκε κοντά του κατά την απόπειρα αυτοκτονίας του, ο Ντούλος επέμενε για την αθωότητά του, κατέθεσαν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο.

Στο χαρτί, ο Ντούλος έλεγε πως είναι αθώος για τα φρικτά εγκλήματα που η πολιτεία τον έχει κατηγορήσει και υποστήριζε πως οι δικηγόροι του έχουν τα στοιχεία για να το αποδείξουν.

«Σε αυτούς που χαίρονται ότι ο θάνατός του αντικατοπτρίζει συνειδητοποίηση ενοχής, λέμε όχι. Λέμε ότι ήταν περισσότερο μια συνειδητοποίηση καταδυνάστευσης με το βάρος ενός κόσμου που ήθελε μια ιστορία περισσότερο από ότι ήθελε την αλήθεια», δήλωσε επίσης ο Νορμ Πάτις.

(Με πληροφορίες από New York Times)

Δημοφιλή