Νεκρός σε τροχαίο ο μαραθωνοδρόμος- κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ Κέλβιν Κίπτουμ

Σκοτώθηκε στην Κένυα.
via Associated Press

Ο μαραθωνοδρόμος Κέλβιν Κίπτουμ, κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, που αναμενόταν να γίνει μεγάλο «αστέρι» του τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων, σκοτώθηκε μαζί με τον προπονητή του σε τροχαίο στην Κένυα αργά την Κυριακή.

Ο Κίπτουμ ήταν 24 ετών και ήταν κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, που είχε επιτύχει πέρυσι στον Μαραθώνιο του Σικάγο και είχε επικυρωθεί από την αρμόδια ομοσπονδία την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής και φαβορί για χρυσό στους Ολυμπιακούς του Παρισιού τον Αύγουστο.

Ο Κενυάτης Κίπτουμ και ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, που ήταν από τη Ρουάντα, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, με μια άλλη Κενυάτισσα αθλήτρια, τη Μίλκα Χέμος, να επιβεβαιώνει τους θανάτους τους στο Associated Press, Η ίδια είπε πως ήταν στο νεκροτομείο και είδε τη σορό του Κίπτουμ.

Το τροχαίο συνέβη σε δρόμο μεταξύ του Ελντορέτ και του Κάπταγκατ στη δυτική Κένυα, είπε η Χέμος, στην «καρδιά» μιας περιοχής που χρησιμοποιείται για προπονήσεις δρομέων από την Κένυα και όλο τον κόσμο. Ο Κίπτουμ είχε γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί.

Ο Ντένις Μούγκα, επικεφαλής της αστυνομίας του Κάπταγκατ, είπε ότι ο Κίπτουμ οδηγούσε και ότι ήταν το μόνο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Ο Κένεθ Κιμάιγιο, φίλος του Κίπτουμ, είπε ότι κατέφθασε στο σημείο λίγο αφού συνέβη και ο Κίπτουμ είχε πεταχτεί έξω από το αμάξι. Φαίνεται πως το όχημα είχε φύγει εκτός δρόμου με μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με δέντρο. Ένα τρίτο άτομο, μια γυναίκα, ήταν επίσης στο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Με πληροφορίες από Associated Press

Δημοφιλή