Νέκρωση πέους μετά από ένεση κοκαΐνης

Ο 35 ετών άνδρας πήγε στα επειγοντα μετά από τρεις ημέρες έντονου πόνου στο πέος,στο όσχεο, στη βουβωνική χώρα και στο δεξί πόδι.

Ένας άνδρας υπέστη νέκρωση του πέους του μετά από ένεση κοκαΐνης πάνω σε αυτό, ανέφεραν οι θεράποντες γιατροί του στο American Journal of Case Reports.

Ο 35 ετών άνδρας πήγε στα επειγοντα μετά από τρεις ημέρες έντονου πόνου στο πέος,στο όσχεο, στη βουβωνική χώρα και στο δεξί πόδι.

Κατά την εξέταση η ομάδα διαπίστωσε πρήξιμο στο πέος, καθώς νέκρωση (νεκρό ιστό), έλκη κατά μήκος του στελέχους και άσχημη οσμή στην εκσπερμάτωση.

Οι γιατροί απέκλεισαν τη γάγγραινα, όπως και οποιεσδήποτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη. Του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό φρόντισε τις πληγές του. Προτάθηκε μάλιστα να κόψουν τον νεκρό ιστό στο πέος του, κάτι που ο άνδρας αρνήθηκε. Ωστόσο, μετά από 15 ημέρες στο νοσοκομείο, οι πληγές του είχαν βελτιωθεί και η μόλυνση περιορίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο άνδρας ανέφερε ότι είχε μακρύ ιστορικό ενδοφλέβιας χρήσης ναρκωτικών, η οποία είχε καταστρέψει άλλα σημεία του σώματός του. Με τις επιλογές να λιγοστεύουν, στράφηκε στη ραχιαία φλέβα του πέους του. Αφού χρησιμοποίησε τη φλέβα δύο φορές, με την τρίτη ένεση ένιωσε έναν έντονο πόνο.

Σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία η χρήση αυτής της φλέβας για ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών σχετίζεται με τη νέκρωση του πέους. Γι′ αυτό το λόγω οι χρήστες ναρκωτικών πρέπει να ενημερώνονται για τους πιθανούς κινδύνους που ενέχονται.

Επιπρόσθετα, σημειώνουν ότι το 80% της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι νοθευμένη με λεβαμιζόλη - ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων από παρασιτικά σκουλήκια - προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη, καθώς και να ενισχυθεί η επίδραση της κοκαΐνης σε υψηλότερο επίπεδο.

Το φάρμακο σχετίζεται με την ανάπτυξη νεκρωτικής αγγειίτιδας (φλεγμονή των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων) καθώς και με νεκρωτικές βλάβες. Αυτό μπορεί να συνέβαλε στη ζημιά που προκλήθηκε στο πέος του, αν και δεν μπόρεσαν να κάνουν τεστ ούρων για την παρουσία του ναρκωτικού, καθώς είχαν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από τότε που είχε κάνει την ένεση κοκαΐνης.