ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2018 14:16 EET | Updated 09/11/2018 18:51 EET

Νέο «ντου» μαθητών στο υπουργείο Παιδείας

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, μαθητές και καθηγητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, εισέβαλαν το μεσημέρι στο κτίριο.

EUROKINISSI

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, μαθητές, φοιτητές και καθηγητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, εισέβαλαν το μεσημέρι στο κτίριο, φτάνοντας και πάλι μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου.

EUROKINISSI

Αυτή τη φορά, η ηγεσία του υπουργείου είχε αποφασίσει να κατεβάσει τα ρολά, ενώ, ενόψει της συγκέντρωσης, είχε δώσει οδηγία στο προσωπικό να αποχωρήσει στις 11:30 το πρωί, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

EUROKINISSI

Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να εμποδίσουν το νέο «ντου» των μαθητών.

Εκμεταλλευόμενοι – εκ νέου – την ισχνή αστυνομική παρουσία, κατάφεραν να περάσουν την κεντρική είσοδο, ενώ στη συνέχεια σήκωσαν και τα κατεβασμένα ρολά, ολοκληρώνοντας την εισβολή. 

Εφτασαν και πάλι μέχρι το γραφείο του κ. Γαβρόγλου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν μιλήσουν με τον υπουργό. Ωστόσο, όταν διαπίστωσαν, φτάνοντας στο γραφείο του, ότι απουσίαζε, αποχώρησαν.

EUROKINISSI

«Ο υπουργός κρύφτηκε», καταγγέλλουν οι μαθητές

Σχολιάζοντας την απουσία του κ. Γαβρόγλου από το γραφείο του η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών Αθήνας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το μόνο που ξέρει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να συκοφαντούν τον αγώνα μας και να λένε ψέματα πως δεν έχουμε αιτήματα».

«Σήμερα ο υπουργός Παιδείας κρύφτηκε από τους αντιπροσώπους των σχολείων μας από όλη την Ελλάδα, φοβήθηκε να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά μας, τις διεκδικήσεις μας», επισημαίνουν οι μαθητές και συμπληρώνουν:

«Του δηλώνουμε για ακόμα μια φορά πως είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της. Πως όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει».