ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/11/2018 13:33 EET | Updated 09/11/2018 14:41 EET

Οταν η Γεροβασίλη συνάντησε τους «ΜΑΤ-ατζηδες»

Η κ. Γεροβασίλη είχε διάθεση να ακούσει για αρκετή ώρα τους άνδρες των ΜΑΤ και μάλιστα προσπάθησε να καταγράψει τα προβλήματα.

Τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής στην Καισαριανή επισκέφτηκε χθες Πέμπτη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Η κ. Γεροβασίλη ήταν , σύμφωνα με πληροφορίες, «ανοιχτή» με τους άνδρες των ΜΑΤ, με τους οποίους συνομίλησε για ώρα κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη HuffPost Greece ανέφερε: «Είστε μία υπηρεσία αδικημένη. Και επειδή ο ρόλος σας είναι λεπτός, η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές βάλλουν εναντίον σας χωρίς να το αξίζετε». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι υπήρξαν αστυνομικοί που εξεπλάγησαν για το γεγονός ότι η κ. Γεροβασίλη είχε διάθεση να ακούσει για αρκετή ώρα τους άνδρες των ΜΑΤ και μάλιστα προσπάθησε να καταγράψει τα προβλήματα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει σε προσωπικό τα ΜΑΤ, καθώς έχει ακούσει πολλές φορές παράπονα για αποδεκατισμένες διμοιρίες.

Για την επίσκεψη εκδόθηκε χθες ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτό αναφέρεται ότι η υπουργός «επεσήμανε ότι “δεν πρέπει να λησμονείτε ότι βρίσκεστε σε μία σημαντική και πολύ ευαίσθητη υπηρεσία και ότι ο ρόλος σας αφορά την ασφάλεια των πολιτών η οποία αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα”. Αναφερόμενη δε στην επικείμενη καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους και λοιπές κατηγορίες, η κα Γεροβασίλη την χαρακτήρισε ως “ την πρώτη αδικία που διορθώνεται ».

Ο κ. Αρχηγός, αναφέρθηκε στο έργο και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται πολλές φόρες οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους και επισήμανε ότι παρακολουθεί προσωπικά την πορεία υλοποίησης θεμάτων που σχετίζονται με την ενίσχυση της Διεύθυνσης σε προσωπικό και μέσα, καθώς και με την επίλυση αιτημάτων του προσωπικού. Δεσμεύτηκε δε ότι οι προσπάθειες για τη διευθέτηση των ζητημάτων αυτών αποτελούν βασική προτεραιότητα.