Νεπάλ: Η στιγμή που τυφλό αγόρι βρίσκει την όρασή του - Η αντίδρασή του μοναδική

«Δεν έχω δει ποτέ ούτε αισθάνθηκα ποτέ άλλοτε μια τόσο εγκάρδια στιγμή στη ζωή μου», δήλωσε ο γιατρός που τον θεράπευσε.

Η στιγμή που ένα αγόρι μόλις 13 ετών στο Νεπάλ ξαναβρίσκει την όρασή του μετά από τρία χρόνια τύφλωσης έχει καταγραφεί σε ένα άκρως συγκινητικό βίντεο.

Ο μικρός Ρόσαν Τέενγκ έμεινε τυφλός όταν ήταν 10 ετών εξαιτίας καταρράκτη στα μάτια αλλά τώρα, τρία χρόνια αργότερα, χάρη σε μια επαναστατική επέμβαση η όρασή του έχει αποκατασταθεί.

Ο χειρουργός Σαντούκ Ρουίτ πραγματοποίησε την κρίσιμη επέμβαση μέσα μόλις 15 λεπτά την περασμένη Τρίτη. Ο 13χρονος, συγκλονισμένος και καταενθουσιασμένος, μόλις συνεισητοποίησε πως μπορούσε να δει και πάλι, έπεσε στην αγκαλιά του «σωτήρα» του και άρχισε να τον φιλά και να τον κοιτά στα μάτια, για πρώτη φορά το πρωί της Τετάρτης.

Ο γιατρός «λύγισε» με την μοναδική αντίδραση του αγοριού ενώ το βίντεο που αποτυπώνει τις συγκηντικές στιγμές, όπως ήταν φυσικό, έχει γίνει viral με περισσότερες από 100.000 προβολές

«Μπορώ να δω τα πάντα και όλους», ανέφερε το αγόρι, όπως μεταδίδει η Kathmandu Post. Ο Ρουίτ ύψωσε τα δάχτυλά του για τα να μετρήσει ο έφηβος, ο οποίος μέτρησε σωστά και σχολίασε «Μπορώ να πάω ξανά στο σχολείο» είπε.

Ο γιατρός χαρακτηρίστηκε ως «θεός της όρασης» για τη συμβολή του στην θεραπεία του νεαρού. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ έχει αποκαταστήσει τηΝν όραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρη την Αφρική και την Ασία, χρησιμοποιώντας χειρουργική επέμβαση μικρής τομής για την αντιμετώπιση του καταρράκτ.

«Δεν έχω δει ποτέ ούτε αισθάνθηκα ποτέ άλλοτε μια τόσο εγκάρδια στιγμή στη ζωή μου», δήλωσε ο ίδιος. «Υπήρξε μια πλημμύρα συναισθημάτων. Ενιωσα σαν να ήμουν ευλογημένος από τους θεούς. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου» εξήγησε.

Πηγή: RT