Νικόλ Κίντμαν: Όταν ακούω να λένε σε γυναίκες που κακοποιήθηκαν «σε πιστεύω» δακρύζω

Νικόλ Κίντμαν: Όταν ακούω να λένε σε γυναίκες που κακοποιήθηκαν «σε πιστεύω» δακρύζω
|
Mario Anzuoni / Reuters

Σε μία συνέντευξη - ποταμό, η Νικόλ Κίντμαν μίλησε για τις επιλογές της ζωής της και τις καίριες στιγμές της καριέρας της και απάντησε μεταξύ άλλων, εάν πιστεύει πώς έναν χρόνο μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν που συντάραξε το Χόλιγουντ και πυροδότησε τη δημιουργία του κινήματος #MeToo, έχει κάτι πραγματικά αλλάξει.

«Δεν ξέρω» είπε η εξαιρετική ηθοποιός μιλώντας στον Guardian.

«Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει μία τεράστια δύναμη όταν λέμε στις γυναίκες ‘σε πιστεύω‘. Και μόνο στο άκουσμα αυτής της φράσης θέλω να κλάψω. Επειδή μία συγγνώμη, μία δημόσια συγγνώμη έχει πολύ μεγάλη αξία για τις γυναίκες που βρίσκονται σ’ αυτήν την κατάσταση. Επειδή στην πραγματικότητα σημαίνει: Σε πιστεύω».

Η Νικόλ Κίντμαν υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό οι ιστορίες του #MeToo να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα.

Άλλωστε, μαζί με άλλες ισχυρές γυναίκες του Χόλιγουντ «χρησιμοποιεί» τη δουλειά της -τις ταινίες και τους ρόλους που επιλέγει- για να πάρει θέση. Τη βραδιά της απονομής των Χρυσών Σφαιρών, όταν μαζί με τη Ρις Γουίδερσπουν βραβεύτηκαν για την τηλεοπτική σειρά του HBO «Big Little Lies», έλαβαν ένα μέιλ από την κορυφαία Μέριλ Στριπ, το οποίο έγραφε: Υποθέτω ότι τώρα πρέπει να ενώσω τις δυνάμεις μου μαζί σας -η Στριπ υποδύθηκε την πεθερά της Κίντμαν την επομένη σεζόν, χωρίς καν να διαβάσει το σενάριο.

Σημειώνεται ότι, η σειρά αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία που συμβαίνει σιωπηρά, με φόντο το glamour της αμερικανικής δυτικής ακτής. «Πιστεύω και ελπίζω ότι μπορούμε να φέρουμε κάποιες αλλαγές μέσα από τις ιστορίες που λέμε και από τον τρόπο που τις λέμε. Ας κρατήσουμε τη συνομιλία ζωντανή» είπε η Κίντμαν.

Danny Moloshok / Reuters

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίντμαν θα υποδυθεί την Gretchen Carlson, τη δημοσιογράφο - παρουσιάστρια του Fox News η οποία κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση τον ιδρυτή και CEO του δικτύου, Roger Ailes.

Η Κίντμαν έχει δεσμευτεί δημόσια να δουλεύει με γυναίκα σκηνοθέτη τουλάχιστον κάθε 18 μήνες, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του γεγονότος ότι μόλις το 4% των ταινιών του Χόλιγουντ υπογράφεται από γυναίκες σκηνοθέτες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση