ΔΙΕΘΝΕΣ
08/04/2019 09:04 EEST | Updated 08/04/2019 11:02 EEST

Αποκάλεσε «άλογο» τη σύζυγο του πρώην άντρα της στο facebook και αντιμετωπίζει δύο χρόνια φυλάκιση

«Μακάρι να βρεθείς κάτω από το χώμα ηλίθιε»

thawornnurak via Getty Images

Μια Βρετανίδα γυναίκα στο Ντουμπάι αντιμετωπίζει έως και δύο χρόνια φυλάκιση επειδή αποκάλεσε στο Facebook «άλογο» τη σύζυγο του πρώην άντρα της.

Η Λάλεχ Σαχράβες, 55 ετών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι όπου έφτασε για να παρευρεθεί στην κηδεία του πρώην συζύγου της.

Η 55χρονη αντιμετωπίζει διώξεις για δύο σχόλια στο Facebook που δημοσίευσε σε φωτογραφίες του συζύγου της ο οποίος είχε ξαναπαντρεύτει το 2016. 

Σύμφωνα με το BBC, η κα. Σαχράβες ήταν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της για 18 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων, 8 μήνες ζούσαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όταν εκείνη επέστρεψε με την κόρη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο άντρας της έμεινε πίσω στο Ντουμπάι και το ζευγάρι χώρισε.

Η γυναίκα ανακάλυψε ότι ο πρώην σύζυγός της είχε ξανά παντρευτεί όταν είδε φωτογραφίες του νέου ζευγαριού στο Facebook. Έγραψε δύο σχόλια στα φαρσί εκ των οποίων το ένα έλεγε: «Μακάρι να βρεθείς κάτω από το χώμα ηλίθιε. Με παράτησες για αυτό το άλογο».

Σύμφωνα με τους νόμους για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο στο Ντουμπάι, ένα άτομο μπορεί να φυλακιστεί ή να τιμωρηθεί με πρόστιμο για δυσφημιστικές δηλώσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Η Σαχράβες κρατείται στο Ντουμπάι και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη και πρόστιμο αξίας 50.000 λιρών, παρά το γεγονός ότι έγραψε αυτά τα σχόλια όσο βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την κατήγγειλε, η νέα σύζυγος του πρώην συζύγου της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC News, τόσο η οργάνωση «Detained in Dubai» που τη στηρίζει όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησαν από την γυναίκα να αποσύρει την μήνυση, αλλά εκείνη αρνήθηκε. 

Πηγή: BBC

  

Sponsored Post