Ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της Hermes θέλει να γράψει την περιουσία του στον κηπουρό

Εχει ξεκινήσει τη διαδικασία για να τον υιοθετήσει, προκειμένου να του αφήσει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ.
NurPhoto via Getty Images

Ενας απόγονος της πλουσιότερης οικογένειας της Ευρώπης που ίδρυσε τη γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας Hermes, φέρεται να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για να υιοθετήσει τον μεσήλικα πρώην κηπουρό του, σχεδιάζοντας να του αφήσει τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας του ύψους περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο 80χρονος Νικολά Πουές, απόγονος πέμπτης γενιάς του ιδρυτή της Hermes, θέλει να ακυρώσει μια σύμβαση με βάση την οοία θα κληροδοτούσε την περιουσία του στο Ιδρυμα «Ισοκράτης», το οποίο ίδρυσε, και αντ′ αυτού να καταστήσει νόμιμο κληρονόμο τον υπάλληλό του.

Οι ελβετικές εφημερίδες Tribune de Geneve και 24 heures μετέδωσαν την είδηση νωρίτερα αυτό το μήνα, περιγράφοντας τον πιθανό κληρονόμο ως «υπηρέτη του Πουές, πρώην κηπουρό και τεχνίτη».

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα αμφισβητεί το σχέδιο του Πουές να διακόψει τους δεσμούς. «Από νομικής άποψης, η μονομερής ακύρωση του κληρονομικού συμβολαίου φαίνεται άκυρη και αβάσιμη», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση. «Ως εκ τούτου, το ίδρυμα αντιτάχθηκε στην ακύρωση της σύμβασης, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτή την πόρτα για συζητήσεις με τον ιδρυτή του».

SOPA Images via Getty Images

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφερόμενη στα δημοσιεύματα των ελβετικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την «επιθυμία του Πουές να υιοθετήσει τον υπάλληλό του», δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση «να κρίνει ή να σχολιάσει (την πρωτοβουλία αυτή)», προσθέτοντας ότι «αφήνει στις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν για το θέμα αυτό».

Το Ίδρυμα «Ισοκράτης», το οποίο ιδρύθηκε από τον Πουές το 2011 και χρηματοδοτείται από τον ίδιο έκτοτε, υποστηρίζει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος και τις κοινωνικές οργανώσεις των πολιτών που εργάζονται για έναν «υγιή ψηφιακό δημόσιο χώρο», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Το κληρονομικό συμβόλαιο μεταξύ του ιδρύματος και του Πουές, ο οποίος δεν είναι γνωστό να έχει παιδιά, φέρεται να προβλέπει ότι οι μετοχές του στην Hermes θα μείνουν στο ίδρυμα. Εκτός αν γίνει πατέρας, οπότε το παιδί του θα δικαιούται μέρος της κληρονομιάς, και τουλάχιστον το 50% στην περίπτωση γιου.

Ο Πουές φέρεται να κατέχει το 5,7% της Hermes, μιας εταιρείας γνωστής για τα μεταξωτά μαντήλια και τις δερμάτινες τσάντες της. Η μετά την πανδημία έκρηξη της ζήτησης για είδη πολυτελείας οδήγησε την Hermes σε αποτίμηση σχεδόν 211 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας το μερίδιο του Πουές αξίας περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η οικογένεια Hermes είναι η τρίτη πλουσιότερη στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Bloomberg που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή