Οι πιο πλούσιες οικογένειες του κόσμου έγιναν πλουσιότερες κατά 1,5 τρισ. δολάρια το 2023

Με τους ιδιοκτήτες της Hermès και τους κυβερνήτες του Άμπου Ντάμπι να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.
Μια κούκλα φαίνεται μέσα από μια βιτρίνα στο προσωρινά κλειστό κατάστημα Hermes στη λεωφόρο Μάντισον, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στη Νέα Υόρκη.
Μια κούκλα φαίνεται μέσα από μια βιτρίνα στο προσωρινά κλειστό κατάστημα Hermes στη λεωφόρο Μάντισον, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στη Νέα Υόρκη.
via Associated Press

Οι 25 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου έκαναν χρυσές δουλειές το 2023, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ζάπλουτες δυναστείες πρόσθεσαν άλλα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική τους περιουσία φέτος, ανέφερε το πρακτορείο την Πέμπτη. Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, η υποχώρηση του πληθωρισμού και οι ανθεκτικές καταναλωτικές δαπάνες συνέβαλαν στη στήριξη των επιχειρήσεών τους τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι κυβερνήτες του Άμπου Ντάμπι, οι Αλ Ναχιάν και οι ιδιοκτήτες του γαλλικού οίκου πολυτελούς μόδας Hermès είδαν και οι δύο την περιουσία τους να διογκώνεται το 2023, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι Aλ Ναχιάν, οι οποίοι προεδρεύουν του πλούσιου σε πετρέλαιο εμιράτου της Μέσης Ανατολής και είναι ιδιοκτήτες της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Σίτι, ξεπέρασαν την οικογένεια Γουόλτον των ΗΠΑ και έγιναν η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια που μια άλλη οικογένεια εκτός από τους κληρονόμους της Walmart, αναδεικνύεται η πλουσιότερη στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια που ελέγχει την Hermès -συμπεριλαμβανομένου του καλλιτεχνικού διευθυντή της, Πιερ-Αλέξις Ντιμά και του εκτελεστικού προέδρου Aξέλ Ντιμά- πρόσθεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 και κατέλαβε την τρίτη θέση στη λίστα του Bloomberg.

Οι Γουόλτονς , οι μεγιστάνες της σοκολάτας, η οικογένεια Mars, και οι δισεκατομμυριούχοι του πετρελαίου, οι Κοχ, είναι οι τρεις εκπρόσωποι των ΗΠΑ στο top 10 του πρακτορείου.

Οι υπερπλούσιοι που γίνονται πλουσιότεροι ήταν ένα συνεχές μοτίβο για το 2023, με τις τιμές των μετοχών να ανακάμπτουν και την παγκόσμια οικονομία να τείνει να αντέχει καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι δυσοίωνες προβλέψεις στην αρχή του έτους.

Οι δύο πλουσιότεροι άνδρες του κόσμου - ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ και ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος - έχουν προσθέσει περιουσία αξίας άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Δημοφιλή