Ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος αναλαμβάνει τη διεύθυνση στο ΙΑΑΔΕΤ

Ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος αναλαμβάνει τη διεύθυνση στο ΙΑΑΔΕΤ
Archive

Μετά την αναγνώριση που ο ίδιος έτυχε στο παγκόσμιο στερέωμα της Κοσμολογίας-Αστροφυσικής, καθώς στους διεθνείς κύκλους του κλάδου του έχει καθιερωθεί με τις επιστημονικές του εργασίες ως ένας εκ των κορυφαίων, ο Διευθυντής Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, αναλαμβάνει νέες και μεγαλύτερες ευθύνες στο εσωτερικό της χώρας…

Η ειδική επιτροπή κριτών, στη χθεσινή της «μαραθώνια» συνεδρίαση επέλεξε τον ανωτέρω διεθνώς διακεκριμένο Έλληνα Επιστήμονα, προκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση του Ινστιτούτου Αστρονομίας & Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), για την περίοδο 2018-2022.

Ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, μετά το πέρας της αξιολόγησής του δήλωσε καθ’ αποκλειστικότητα στον Κώστα Πρώιμο τα εξής:

«Είναι μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη να αναλαμβάνω τη διεύθυνση ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Ερευνητικά Ινστιτούτα της χώρας. Ως Διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ αλλά και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΑΑ, θα προσπαθήσω ώστε το ΙΑΑΔΕΤ να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις ερευνητικές, εκπαιδευτικές και αναπτυξιακές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς».

Δημοφιλή