Ο ενοχικός Μητσοτάκης, το μεταναστευτικό και ο Θεός των Βορειοηπειρωτών

Η κυβέρνηση θα πρέπει συμπεριφέρεται σαν να έχει δυνατούς και αλληλέγγυους εταίρους, αλλά να σχεδιάζει και να υλοποιεί την στρατηγική της σαν να μην έχει να περιμένει τίποτα από κανέναν.
|
.
.
EUROKINISSI

Ένας Βορειοηπειρώτης ζήτησε βοήθεια από τον Θεό κι εκείνος του απήντησε: «Ταράξου κι εσύ να σε βοηθήσω». Επί οχτώ μήνες, από τότε που Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την εξουσία μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, περιμέναμε να ταραχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά εκείνον δεν τον τάραττε τίποτα. Έμεινε να αναμένουμε τον από μηχανής θεό.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τις δύο τελευταίες ημέρες, έπρεπε να ληφθούν από την πρώτη ημέρα. Δεν έπρεπε ποτέ η χώρα να φτάσει σε αυτό το σημείο. Έγιναν μεγάλα λάθη, σημαντικές παραλείψεις. Κυρίως όμως, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, και ο πολιτικός χρόνος μετράει διπλά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, εργασιομανής, μεθοδικός και συστηματικός πράγματι έκανε πολλά, πολλά περισσότερα από όσα οι Έλληνες περίμεναν, από όσα και ο ίδιος πίστευε, κυρίως σε ζητήματα οικονομίας, δημόσιας διοίκησης και διεθνούς εκπροσώπησης. Όμως, ο ικανός και αποτελεσματικός εαυτός του, δεν κατάφερε να επιβληθεί του ενοχικού και σκεπτικού του εαυτού. Ενοχικός γιατί είναι Μητσοτάκης, ενοχικός γιατί είναι Νέα Δημοκρατία, ενοχικός διότι είναι δεξιός, έστω κεντροδεξιός. Όμως η εθνική πολιτική, όταν υφίστασαι ασύμμετρο, υβριδικό, ολοκληρωτικό πόλεμο ασκείται με άλλους όρους, για την ακρίβεια με άλλα πρόσωπα, και όχι ξεπληρώνοντας μικροκομματικά γραμμάτια.

Σήμερα το μεσημέρι ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στον Έβρο μαζί με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών για αυτοψία της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι πρόεδροι της ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κοινοβουλίου, καθώς και ο προεδρεύων της Ε.Ε. πρωθυπουργός της Κροατίας, μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της χώρας, θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα με την Τουρκία. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις Καστανιές εις επήκοον της Ευρώπης, και κυρίως της Τουρκίας.

Τα παραπάνω είναι εξόχως σημαντικά, αρκεί να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι η Ελλάδα μόνη της θα αντιμετωπίσει και πρέπει να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα με το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση θα πρέπει συμπεριφέρεται σαν να έχει δυνατούς και αλληλέγγυους εταίρους, αλλά να σχεδιάζει και να υλοποιεί την στρατηγική της σαν να μην έχει να περιμένει τίποτα από κανέναν. Το κυβερνητικό επιτελείο αξιοποιώντας ανθρώπους που γνωρίζουν και μπορούν, οφείλει να εξαντλήσει το διεθνές δίκαιο προκειμένου να βρει άρθρα-παράθυρα για να υπεραμυνθεί της χώρας.

Είναι ο μόνος τρόπος, η Ελλάδα, ως χώρα, ως κράτος, ως κοινωνία, να βγει όχι αλώβητη, αλλά να επιβιώσει από την οργανωμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο νεοσουλτάνος προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την Ε.Ε..

«Η κυριαρχία μας φτάνει ως εκεί που φτάνει η κόψη του σπαθιού μας». Κι αυτό Βορειοηπειρώτης το χει πει. Ο «καπετάνιος» της Χειμάρρας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα