ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2018 17:34 EEST

Ο μετανάστης που έγινε ήρωας πήρε γαλλική υπηκοότητα

POOL New / Reuters

Ο 22χρονος Μαμουντού Γκασαμά , ένας παράνομος μετανάστης από το Μάλι, έσωσε ένα παιδί σκαρφαλώνοντας με γυμνά χέρια στην πρόσοψη μιας πολυκατοικίας στο βόρειο Παρίσι στις 26 Μαΐου, προκαλώντας τον θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γαλλία και την Ευρώπη και υπερηφάνεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πήρε το προσωνύμιο «Spiderman», οι Γάλλοι ήταν ευγνώμονες για την θαρραλέα πράξη του και ο γάλλος πρόεδρος είχε δεσμευτεί ότι θα του δώσει υπηκοότητα. Έτσι, λίγους μήνες μετά, ο Εμμανουέλ Μακρόν τήρησε την υπόσχεσή του και έτσι ο νεαρός Γκασαμά έγινε κι επίσημα υπήκοος της Γαλλίας.

«Η πράξη αυτή μεγάλης γενναιότητας απεικονίζει με υποδειγματικό τρόπο ορισμένες από τις αξίες που συμβάλλουν στην σύνδεση των μελών της εθνικής κοινότητας, όπως το θάρρος, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός, η προσοχή που δίδεται στους πιο ευάλωτους», διευκρινίζεται στο διάταγμα.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «λαμβάνοντας υπόψη την πράξη αυτή, που είχε σημαντική απήχηση τόσο στη Γαλλία όσο και στον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στη διεθνή ακτινοβολία της χώρας (...) η χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας στον κ. Γκασαμά έχει εξαιρετικό συμφέρον για τη Γαλλία».

Στις αρχές Ιουνίου τιμήθηκε επίσης με το μετάλλιο της πόλης του Παρισιού, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Μαμουντού Γκασαμά υπέγραψε τον Ιούλιο σύμβαση εργασίας στο δημόσιο και θα εργαστεί στην πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού. Ετσι, η πρωτεύουσα της Γαλλίας θα έχει στις υπηρεσίες της έναν πραγματικό ήρωα.

 

Πηγή: BBC 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post