Ο όμιλος Hyundai επενδύει 18 δισ. δολάρια – 31 ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2030

Ο κορεατικός όμιλος αυξάνει την παραγωγή, τις εξαγωγές και ενισχύοντας τις βιομηχανίες που σχετίζονται με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
HYUNDAI

Ένα κορυφαίος βιομηχανικός όμιλος, και με τεράστια δραστηριότητα στον χώρο του αυτοκινήτου, μεταξύ άλλων (ναυπηγεία, τρένα κλπ), όσον αφορά τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, την Hyundai Motor, έχει μεγάλα σχέδια για το εγγύς μέλλον.

Ο όμιλος ανακοίνωσε τον στόχο του να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως έως το 2030 μέσω των συνδυασμένων πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου (Hyundai, Kia και Genesis), επενδύοντας 18 δισεκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια βιομηχανία ηλεκτροκίνητων (EV) οχημάτων έως το 2030.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την ετήσια παραγωγή ηλεκτροκίνητων (EV) οχημάτων στην Κορέα σε 1,51 εκατομμύρια οχήματα και τον παγκόσμιο όγκο σε 3,64 εκατομμύρια οχήματα έως το 2030.

Επιπλέον, ο όμιλος θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, όπως για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για ηλεκτροκίνητα οχήματα επόμενης γενιάς, την επέκταση της γκάμας των προϊόντων, την ανάπτυξη βασικών εξαρτημάτων και προηγμένων τεχνολογιών και τη δημιουργία ερευνητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της διαφοροποίησης των αποκλειστικών προϊόντων πλατφόρμας, της προώθησης ηλεκτρικών συστημάτων ισχύος (PE) που είναι βασικά για την απόδοση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως οι μπαταρίες και οι κινητήρες, και η ανάπτυξη τεχνολογιών για την αύξηση της αυτονομίας της ηλεκτρικής ενέργειας με μία μόνο φόρτιση.

HYUNDAI

Ο όμιλος σχεδιάζει παράλληλα να αναπτύξει διαδοχικά αποκλειστικές πλατφόρμες για κάθε κατηγορία οχημάτων στο πλαίσιο του συστήματος Integrated Modular Architecture (IMA), συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας «eM» που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα (EV) επιβατικά, η οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το 2025.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί υποδομή φόρτισης υψηλής ταχύτητας για να μεγιστοποιηθεί η ευκολία φόρτισης για τους πελάτες ηλεκτροκίνητων (EV) οχημάτων και θα επεκταθεί περαιτέρω το δίκτυο φόρτισης στην Κορέα.
Το 2030, το Hyundai Motor Group θα διαθέτει γκάμα 31 ηλεκτροκίνητων (EV) μοντέλων συνολικά, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων μέσω προγραμμάτων συνεργασίας.

Δημοφιλή