ΔΙΕΘΝΕΣ
17/09/2020 07:16 EEST

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός προτείνει χημικό ευνουχισμό για τους βιαστές

Θα προτιμούσε δημόσιο απαγχονισμό, αλλά γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν διεθνώς αποδεκτό.

- via Getty Images

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν, Καν δήλωσε ότι θα ήθελε όσοι καταδικάζονται για βιασμό ή παιδοφιλία να εκτελούνται δημοσίως ή να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό, όταν τον ρώτησαν για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, την Δευτέρα, που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

«Νομίζω ότι αυτός (ο βιαστής) θα πρέπει να απαγχονιστεί δημόσια. Οι βιαστές και οι κακοποιοί παιδιών πρέπει να κρεμιούνται σε δημόσια θέα. Δεν γνωρίζετε επίσης τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία, επειδή είναι ανεπαρκή. Οι άνθρωποι δεν το αναφέρουν λόγω του φόβου ή της ντροπής τους, οι γυναίκες ντρέπονται, κανείς δεν θέλει μιλήσει», δήλωσε ο Χαν στη συνέντευξη.

Ωστόσο, ο Χαν είπε ότι μία τέτοια πράξη δεν θα είναι διεθνώς αποδεκτή και θα μπορούσε να επηρεάσει τις εμπορικές σχέσεις του Πακιστάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, πρότεινε οι βιαστές και οι κακοποιοί να υποβληθούν σε χημικό ευνουχισμό ή χειρουργική επέμβαση, ώστε να μην έχουν σεξουαλικές ορμές στο μέλλον. 

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λαχόρη όταν δύο άνδρες την έβγαλαν από το αυτοκίνητό της υπό την απειλή όπλου και την βίασαν. Συνελήφθησαν τρεις.  Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία της Λαχόρης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, Πακιστανοί βουλευτές είχαν υποβάλει ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε τη δημόσια εκτέλεση όσων καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα και για δολοφονίες παιδιών, όμως το νομοσχέδιο αυτό δεν πέρασε από το κοινοβούλιο.

 

Πηγή: CNN 

 

Sponsored Post