«Ο Παγοπώλης έρχεται»: Ο Ακύλλας Καραζήσης σκηνοθετεί Ευγένιο Ο’ Νιλ

Aνάμεσα στο αστυνομικό και στο κοινωνικό δράμα, στο φανταστικό και στο ρεαλιστικό, στο Noir και σε ένα ιδιόρρυθμο road movie Δωματίου.
Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα

Ο Ακύλλας Καραζήσης, ο πρώτος προσκεκλημένος σκηνοθέτης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του σπάνιου έργου του Ευγένιου Ο’ Νιλ, «Ο Παγοπώλης έρχεται», που ανεβαίνει από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Ο Τόπος είναι η πίσω αίθουσα και ένα μέρος του μπαρ του Harry Hope, σε μια λαική γειτονιά μιας αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο Χρόνος: το καλοκαίρι του 1912, αλλά θα μπορούσε να είναι και σήμερα.

Πρώην αναρχικοί, πρώην τζογαδόροι, πρώην φοιτητές, πρώην πλασιέ, πρώην μπάρμαν, και νυν μπεκρήδες απαρτίζουν το ιδιόρυθμο κοινόβιο αυτού του μπαρ.

Στον ασάλευτο αυτό κόσμο των μεθυσμένων ονειροβατών δίνει κίνηση η αναμονή και η άφιξη του σταρ της βραδυάς. Ο Χίκυ, ένας πλανόδιος πλασιέ, που έρχεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα και πυροδοτεί την απόλυτη κραιπάλη. Όμως αυτή τη φορά έρχεται μεταμορφωμένος.

Από δω και πέρα το έργο σαν κάθε τραγωδία που σέβεται τον εαυτό της, έχει συγκρούσεις, φόνους, έρωτες και πολλές ακόμη πνευματικές περιπέτειες.

Ισορροπεί συνέχεια ανάμεσα στο αστυνομικό και στο κοινωνικό δράμα, στο φανταστικό και στο ρεαλιστικό, ανάμεσα στο Noir και σε ένα ιδιόρρυθμο road movie Δωματίου.

Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα

Για να παρασταθεί αυτός ο κόσμος επιστρατεύουμε όλα τα θεατρικά μέσα: ρεαλισμό αλλά και μεγάλη θεατρική φόρμα, αναπαράσταση αλλά και αφήγηση, πρόζα και τραγούδι, και βέβαια μουσική με ζωντανό τζουκ μποξ.

Και όλα αυτά Περιμένοντας τον Παγοπώλη. Ποιος διάολο όμως είναι ο παγοπώλης;

«Στο διάολο η αλήθεια. Μόνο το ψέμα ενός ονείρου μας κρατάει στη ζωή, όλους μας, μεθυσμένους ή ξεμέθυστους...» φράση ενός ήρωα του έργου.

Παίζουν Έλενα Τοπαλίδου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Κατσής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ελίνα Ρίζου, Gary Salomon.

Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Ακύλλας Καραζήσης

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Gary Salomon

Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Κανελλοπούλου

Φωτογραφίες & Artwork: Γκέλυ Καλαμπάκα

Παραστάσεις

Από 22 Φεβρουαρίου

Τετάρτη - 19:00

Πέμπτη - 20:00

Παρασκευή - 21:00

Σάββατο - 18:00 & 21:00

Κυριακή - 19:00

Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα, 2108256838

Πήγαινε στην αρχική σελίδα