Μάρτυρες μίας εν ψυχρώ δολοφονίας «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» του Φρέντερικ Νοτ

Αλέκος Συσσοβίτης, Φαίη Ξυλά, Αποστόλης Τότσικας, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Στεφόπουλος. Στο θέατρο «Αθηνά» από τις 30 Ιανουαρίου.
Φωτογραφίες Ρούλα Ρέβη

Ο Τόνυ και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό.

Ο Τόνυ σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα. Παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και -τώρα που εκείνη τον απατά με τον Μαξ- σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τη δολοφονία προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θ’ ακολουθήσουν θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θ’ αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ.

Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο ανακαινισμένο Θέατρο Αθηνά.

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» -την κινηματογραφική μεταφορά του οποίου υπέγραψε ο Άφρεντ Χίτσκοκ- το κοινό καλείται να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Φωτογραφίες Ρούλα Ρέβη
Φωτογραφίες Ρούλα Ρέβη

Η αριστοτεχνική κατασκευή του πλέκει έναν ισχυρό ιστό γεμάτο εκβιασμούς, ανατροπές, αποκαλύψεις, παράνομες σχέσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος.

Παίζουν οι Αλέκος Συσσοβίτης, Φαίη Ξυλά, Αποστόλης Τότσικας, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Στεφόπουλος.

Ταυτότητα παράστασης

μετάφραση - σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
μουσική - ηχητικό περιβάλλον: Ecati
φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαριόλη

Info

Από 30 Ιανουαρίου

κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
και Τετάρτη στις 20.00

τιμές εισιτηρίων:

20 ευρώ (Ζώνη Α, Πλατεία)
18 ευρώ (Ζώνη Β, Πλατεία)
16 ευρώ (Εξώστης)
14 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Θέατρο Αθηνά Δεριγνύ 8, Αθήνα - τηλ. 2108237330