Από την κερκίδα στη σκηνή: Μία παράσταση για τον χουλιγκανισμό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μαρτυρίες φιλάθλων, οπαδών, θυμάτων, θυτών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών επιχειρούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο που πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι σήμερα σε έξαρση.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Δεν πρόκειται για μία παράσταση που αφορά τη μπάλα. Είναι μία παράσταση για την εξέδρα. Για την καρδιά του γηπέδου που χτυπάει σαν μία. Μία καρδιά που συλλογικά μοιράζεται την αγωνία της έκβασης του αγώνα, την ανάγκη της νίκης. Μεγαλώνει γενιές, δημιουργεί ανθρώπινες σχέσεις και ιεραρχίες. Η καρδιά συνθέτει ένα είδος φυλής, μία οικογένεια που έχεις επιλέξει. Μέχρι τη στιγμή που η πρώτη αιματηρή σύγκρουση με τους αντιπάλους βάφει ολόμαυρο το πλάνο».

Μία διαφορετική παράσταση, η οποία επιχειρεί να προσεγγίσει και να ερμηνεύσει το φαινόμενο του χουλιγκανισμού ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου. Το «ULTRAS - Μέρος Α΄ The ReActing Body: Meisner + Physical Theatre Research Project», όπως είναι ο τίτλος, βασίζεται σε μία ιδέα των Κωνσταντίνου Μωραΐτη και Άλκηστις Νικολαΐδη, οι οποίοι υπογράφουν και τη σκηνοθεσία.

Ζωντανές μαρτυρίες φιλάθλων, οπαδών, θυμάτων, θυτών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών μεταφέρονται στη σκηνή και επιχειρούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Οι οπαδοί δεν είναι τέρατα ούτε όμως και άγιοι. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός της καθημερινότητας μας.

Ο χουλιγκανισμός πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 όταν «έπεσαν» και οι πρώτοι νεκροί και συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι σήμερα σε έξαρση.

Για πρώτη φορά παγκοσμίως, θα δούμε επί σκηνής το συνδυασμό 2 τεχνικών – Ido Portal& Τεχνική Meisner - δουλεμένο από 2 πιστοποιημένους καθηγητές. Όταν το physical theatre και συγκεκριμένα η κινησιολογία των ζώων συναντά την Τεχνική Meisner το αποτέλεσμα είναι η γέννηση μίας καινούργιας μεθόδου.

Ιδέα-Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μωραΐτης – Άλκηστις Νικολαΐδη

Σύμβουλος δραματουργίας: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια-Φώτα: 812 Coal Theatre Company

Διδασκαλία Τεχνικής Ido Portal: Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Διδασκαλία Τεχνικής Meisner: Άλκηστις Νικολαΐδη

Συμμετέχουν: Δέσποινα Γαλανάκη, Χριστιαλένα Γιάννου, Τάκης Ζαχαριάδης, Μαρίνα Θέου, Άρτεμις Κατωπόδη, Τάνια Κουταλά, Δέσποινα Λάβδα, Λίνα Λαζαρή, Αιλιάνα Μαρκάκη, Ζωγραφιά Μεντεσίδου, Σίλια Μπαξεβάνη, Τάσος Μπίμης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δέσποινα Παυλίδη, Ελίνα Σταμοπούλου, Ιωάννης Τζιώνας, Ηλέκτρα Τσαγκανά, Ευριπίδης Φεζόπουλος, Νάσος Φρίγγης.

Info

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 Πειραιάς, Τηλ. Ταμείου 2104143310

Παραστάσεις: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023
Ώρα έναρξης 21.00

Τιμή εισιτηρίου 8€ γενική είσοδος

Διάρκεια παράστασης 90’

Ηλεκτρονικές κρατήσεις

TICKET SERVICES Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr

Δημοφιλή