CULTURE
09/12/2017 20:28 EET

Ο Piers Morgan επιτέθηκε πάλι στην Emily Ratajkowski, επειδή εξακολουθεί να μην έχει τι να κάνει στη ζωή του

Αυτή τη φορά τον πείραξε το νέο της βίντεο για το Love Magazine

Danny Moloshok / Reuters

Τις προάλλες, ο αγαπημένος μισογύνης της βρετανικής (και όχι μόνο) τηλεόρασης αλλά και ολόκληρου του ίντερνετ, Pierce Morgan, αποκάλεσε την Emily Ratajkowski «παγκόσμια bimbo», εξαιτίας του νέου της βίντεο που γυρίστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Advent Calendar του περιοδικού Love. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Morgan τα βάζει με το διάσημο μοντέλο, και αφορμή για την τελευταία του επίθεση ήταν ένα σχόλιο της Ratajkowski σχετικά με τη συμμετοχή της στο ημερολόγιο του Love, όταν και δήλωσε πως ένιωσε μια «αίσθηση εξουσίας» («empowered») με το θέμα του βίντεο.

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

 

Εκτός από το να την αποκαλέσει «bimbo» και να της προτείνει να «βρει μια κανονική δουλειά», ο Morgan είπε επίσης πως η Emmeline Pankhurst, η ηγέτιδα του βρετανικού κινήματος των σουφραζετών, θα «στριφογύριζε στον τάφο της» αν άκουγε το πώς ορίζει τον φεμινισμό η Ratajkowski. 

Η Emily ωστόσο -η οποία είναι γνωστή για τη φεμινιστική της δράση και τον τρόπο που χρησιμοποιεί τόσο το όνομά της όσο και την εικόνα της για να προωθήσει τη χειραφέτηση ανάμεσα στις γυναίκες και να επικοινωνήσει τη σημασία του φεμινισμού- δεν άφησε τα σχόλια του Morgan να πέσουν κάτω. Απάντησε δημοσίως πως ο φεμινισμός έχει να κάνει με «την ελευθερία και τις επιλογές» και δεν έχει να κάνει με το να τροποποιείς τις απόψεις σου και την εικόνα σου προκειμένου να συμφωνούν οι άντρες με αυτές. 

Το μοντέλο έγραψε στο Twitter: «Lol, ποτέ δεν είπα πως το βίντεο για το Love ήταν μια δήλωση φεμινισμού. Τώρα όμως αξίζει να πω πως το να λες στις γυναίκες τι πρέπει να κάνουν με το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους είναι, στην πραγματικότητα, κλασικός σεξισμός. Μπορώ να έχω άποψη για τον φεμινισμό και να κάνω σέξι φωτογραφήσεις, ευχαριστώ πολύ». 

 

 

Ο Morgan, προφανώς μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, επέμεινε στην άποψή του απαντώντας το εξής στην Ratajkowski, μέσω Twitter: «Lol, ανάρτησες κυριολεκτικά μια δήλωση για τον φεμινισμό μαζί με τις φωτογραφίες σου με τα μακαρόνια». 

 

 

Ο κόσμος του Twitter δεν άργησε να κατακρίνει την παιδιάστικη και εμμονική στάση του, στους οποίους, φυσικά, απάντησε ξανά ο Βρετανός παρουσιαστής: «Πιστεύετε πραγματικά πως η Emmeline Pankhurst πολέμησε για το δικαίωμα της Emily Ratajkowski να κυλιέται ημίγυμνη σε μακαρόνια, να το ποστάρει σε εκατομμύρια κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα και έπειτα να προσποιείται την οργισμένη επειδή την παρουσιάζουν ως αντικείμενο του σεξ; Σας παρακαλώ».

Και συνέχισε: «Ελπίζω η κόρη μου να φιλοδοξήσει να πετύχει ένα πιο ουσιαστικό φεμινιστικό ιδεώδες από το να κυλιέται ημίγυμνη σε μακαρόνια για τη δημοσιότητα και τα likes στο Instagram». 

 

 Εμείς, από την άλλη, ελπίζουμε η κόρη του Pierce Morgan να μάθει τις βασικές αρχές και τα ιδεώδη του φεμινισμού και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία από τις αμέτρητες δυναμικές και χειραφετημένες γυναίκες που μιλούν δημόσια για το θέμα, και όχι από τον πατέρα της, ο οποίος έχει αποδείξει εδώ και καιρό πως έχει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο με την Ratajkowski, αλλά με το γυναικείο φύλο εν γένει.

Όπως είχε αστειευτεί η Ratajkowski αναφερόμενη σε μια άλλη επίθεση που της είχε κάνει ο Morgan πέρυσι, για μια φωτογράφισή της στο Harper’s Bazaar, «Δεν χρειάζομαι τα ρούχα όσο (ο Piers) χρειάζεται τη δημοσιότητα».