Ο Πίτερ Ντίνκλατζ γίνεται Σιρανό ντε Μπερζεράκ: Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας

Ο σταρ του Game of Thrones στην κινηματογραφική μεταφορά της μιούζικαλ εκδοχής της κλασικής ιστορίας.

Μετά τη «Γυναίκα στο Παράθυρο» με την Έιμι Άνταμς (που δεν έτυχε καλής υποδοχής), ο Τζο Ράιτ επιστρέφει με μιούζικαλ, υπογράφοντας μία νέα εκδοχή του κλασικού μυθιστορήματος του Εντμόν Ροστάν «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» (1897), έργο - σταθμό στην ιστορία του θεάτρου.

Τον Σιρανό ενσαρκώνει ο βραβευμένος με Emmy Πίτερ Ντίνκλατζ, ο Τύριον Λάνιστερ του Game of Thrones, τη Ροξάνη η Χέιλι Μπένετ και τον Κριστιάν ο Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ.

Πρόκειται για την κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ που ανέβηκε στο θέατρο σε διασκευή και σκηνοθεσία της Έρικα Σμιντ, συζύγου του Ντίνκλατζ. Τη μουσική υπογράφουν οι The National.

Η ιστορία είναι γνωστή: Ο τολμηρός Σιρανό Ντε Μπερζεράκ, ξιφομάχος, στρατιώτης και ποιητής του 17ου αιώνα, είναι επίσης διάσημος για τη μεγάλη μύτη του, για την οποία συχνά αυτοσαρκάζεται. Ο Σιρανό ερωτεύεται την εξαδέλφη του Ροξάνη, αλλά όταν εκείνη του αποκαλύπτει τον έρωτά της για τον γοητευτικό νεαρό δόκιμο Κριστιάν, διαπιστώνει ότι δεν έχει καμιά ελπίδα. Ο Κριστιάν τρέφει επίσης συναισθήματα για τη Ροξάνη, αλλά δεν μπορεί να τα εξωτερικεύσει. Ζητά τη βοήθεια από το Σιρανό, ο οποίος συμφωνεί να γράψει εκείνος ερωτικά ποιήματα για τη Ροξάνη με την υπογραφή του Κριστιάν. Αργότερα ο Κριστιάν αποφασίζει ότι δε χρειάζεται τη βοήθεια του Σιρανό και παίρνει την απόφαση να της μιλήσει αυτοπροσώπως, αλλά αποτυγχάνει. Ο Σιρανό, που πιστεύει ότι η Ροξάνη δεν θα τον αγαπούσε ποτέ λόγω της εμφάνισης του, κρύβεται κάτω από το μπαλκόνι της και μιμούμενος τη φωνή του Κριστιάν τη συγκινεί βαθύτατα.

Ο Τζο Ράιτ δήλωσε στο BBC ότι είχε ταυτιστεί με το έργο του Ροστάν από μικρή ηλικία. «Ήμουν από εκείνα τα παιδιά που ένιωθαν σαν να ήταν περίεργα ή ανάξια αγάπης, γι′ αυτό και έχω αυτή τη σχέση με το έργο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ιστορία του Σιρανό μιλάει για την ανάγκη της σύνδεσης και για το πόσο συχνά αποτυγχάνουμε να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Δεκεμβρίου και στην Ελλάδα στις 27 Ιανουαρίου 2022.

Με πληροφορίες από Indiewire, BBC

Δημοφιλή