Ο πρίγκιπας Άντριου καλείται να αποδείξει πως δεν ιδρώνει στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Πού βασίζουν το αίτημα οι δικηγόροι της γυναίκας που τον συνδέει με το σκάνδαλο σωματεμπορίας ανηλίκων των Έπσταϊν-Μάξγουελ.
Toby Melville via Reuters

Οι δικηγόροι της Αμερικανίδας που κατηγορεί τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση αναζητά αποδείξεις για την υποτιθέμενη αδυναμία του να ιδρώσει.

Η νομική ομάδα που έχει αναλάβει την υπόθεση της Βιρτζίνια Τζιούφρι υπέβαλε το αίτημα ως μέρος της αστικής αγωγής που έχει κατατεθεί σε βάρος του πρίγκιπα στη Νέα Υόρκη.

Η 38χρονη σήμερα γυναίκα, ισχυρίζεται ότι ο πρίγκιπας Andrew της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν έφηβη στα σπίτια του Τζέφι Έπσταϊν και της Γκισλέιν Μάξγουελ, που κρίθηκε ένοχη για πέντε κακουργήματα σεξουαλικής φύσεως με βασικότερο την σωματεμπορία και την συμμετοχή στο δίκτυο trafficking ανηλίκων για λογαριασμό του πρώτου και των φίλων του.

Ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται σταθερά τις κατηγορίες.

Σε μια συνέντευξη του 2019 στο BBC Newsnight, είχε πει ένα ”πρόβλημα” ιατρικής φύσεως που έχει, δεν του επιτρέπει να ιδρώσει, σε αντίθεση με όσα η γυναίκα αναφέρει στις περιγραφές που συνοδεύουν την καταγγελία της.

Στο αίτημα που κατατέθηκε από τους δικηγόρους της 38χρονης καλείται ο πρίγκιπας Άντριου να παράσχει ”όλα τα έγγραφα που αφορούν την υποτιθέμενη ιατρική του κατάσταση ανιδρωσίας, της υποιδρωσίας ή της αδυναμίας του να ιδρώσει”.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Άντριου είπαν ότι αντιτάχθηκε στο αίτημα «με το αιτιολογικό ότι το αίτημα συνιστά παρενόχληση και ζητά τη παροχή εμπιστευτικών και ιδιωτικής φύσεως πληροφοριών και εγγράφων και έγγραφα που είναι άσχετα με την υπόθεση και δεν θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη αποδεκτών αποδεικτικών στοιχείων».

Πρόσθεσαν ότι δε ότι ο πρίγκιπας Άντριου δεν έχει στην κατοχή του τέτοια έγγραφα να παραδώσει.

Επίσης, στο ίδιο αίτημα ζητείται η παροχή στοιχείων σχετικά με τα ταξίδια του πρίγκιπα Άντριου με τα αεροπλάνα του Έπσταϊν και την επικοινωνία που είχε με τον Έπσταϊν και την Μάξγουελ.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ένα αίτημα των δικηγόρων του πρίγκιπα Άντριου για παύση της διαδικασίας εναντίον του απορρίφθηκε από δικαστή των ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι του ήθελαν η ενάγουσα να δώσει μία δίωρη για να συζητηθεί το ζήτημα του τόπου διαμονής της καθώς ζούσε στη Δυτική Αυστραλία και η νομική ομάδα του πρίγκιπα Άντριου υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να την αποκλείσει από την υποβολή αγωγής σε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η προσπάθειά τους όμως έπεσε στο κενό.

Πηγή: ΒBC

Δημοφιλή