Ο Ράσελ Κρόου έκανε δωρεά σε μικρό βιβλιοπωλείο στη Βρετανία για να μην κλείσει

Το «Bookbugs and Dragon Tales» άνοιξε το 2019, αλλά δέχτηκε μεγάλο πλήγμα όταν αναγκάστηκε να κλείσει κατά τη διάρκεια του lockdown.
Η βιτρίνα του «Bookbugs and Dragon Tales».
Η βιτρίνα του «Bookbugs and Dragon Tales».
Facebook

Η ιδιοκτήτρια ενός μικρού, ανεξάρτητου βιβλιοπωλείο που προσπαθεί να παραμείνει ανοιχτό, αποκάλυψε ότι έλαβε μια δωρεά 5.000 λιρών (5.700 ευρώ) από τον σταρ του κινηματογράφου, Ράσελ Κρόου.

Στόχος του «Bookbugs and Dragon Tales» που βρίσκεται στο Νόριτς της Βρετανίας, ήταν να συγκεντρώσει 15.000 λίρες (17.000 ευρώ) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και παράλληλα να ασχοληθεί περισσότερο με τα παιδιά.

Μέσα σε λίγες ώρες από την ώρα που έγινε η ανάρτηση στο διαδίκτυο από τους ιδιοκτήτες για οικονομική βοήθεια, εμφανίστηκε μια δωρεά στο όνομα του Ράσελ Κρόου.

«Κάθε δωρεά είναι πάντα καλοδεχούμενη», είπε η ιδιοκτήτρια Λιν Φριντ.

Όπως είπε, η ανάρτηση έγινε την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, και το ίδιο βράδυ έλαβαν την δωρεά, στο όνομα Ράσελ Άιρα Κρόου, γεγονός που τους έκανε να πανηγυρίζουν από τη χαρά τους.

«Μια από τις κόρες μας έπρεπε να πάει στη δουλειά νωρίς την επόμενη μέρα και μας ξύπνησε φωνάζοντας ”Ράσελ Κρόου, Ράσελ Κρόου”». «Είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς η συγκεκριμένη δωρεά. Θα έχει τεράστιο αντίκτυπο», πρόσθεσε σχολιάζοντας ότι, «πρέπει να έμαθε για την ανάρτηση που κάναμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω φίλων».

Όσο για το αν είναι σίγουρη πως πρόκειται για τον ίδιο τον Ράσελ Κρόου και όχι κάποια συνωνυμία σχολίασε πως «Σίγουρα, σίγουρα είναι αυτός, 100% και είδαμε τον άνθρωπο, που τον γνωρίζει, να κάνει retweet την ανάρτηση με την δωρεά».

Mark Metcalfe via Getty Images

«Άλλωστε έχουμε ακούσει ότι είναι άνθρωπος της προσφοράς. Πολύ υποστηρικτικός». «Αμφιβάλλω αν θα τον δούμε στο βιβλιοπωλείο, αλλά ποιος ξέρει, αν είναι στην περιοχή στο μέλλον, μπορεί».

Σε κάθε περίπτωση, μετά από τη φερόμενη δωρεά του Ράσελ Κρόου, η ανταπόκριση στην online καμπάνια του βιβλιοπωλείου ήταν τέτοια, ώστε η κυρία Φριντ όχι μόνο έπιασε, αλλά και ξεπέρασε τον στόχο, καθώς το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτασε τις 19.740 λίρες.

Το «Bookbugs and Dragon Tales» άνοιξε το 2019, αλλά δέχτηκε μεγάλο πλήγμα όταν αναγκάστηκε να κλείσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Κατάφερε να παραμείνει ανοιχτό, αλλά ο φόβος της Λιν Φριντ, ήταν ότι η ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα δώσει τη «χαριστική βολή» στο βιβλιοπωλείο.

Η έκκληση, την οποία όπως ομολόγησε ήταν απρόθυμη αρχικά να κάνει, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει αυτή την εποχή, είχε στόχο να καλύψει λογαριασμούς και ενοίκια έξι μηνών.

Ενώ θα δώσει επιπλέον, τη δυνατότητα να υποβάλουν τις απαραίτητες αιτήσεις στο κράτος για επιχορήγηση και χρηματοδότηση της επιχείρησης, προκειμένου να προσφέρουν βιβλία σε παιδιά που μπορεί να μην έχουν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης του Νόριτς.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή