Ο Τομ Χανκς υπογράφει το πρώτο του μυθιστόρημα και η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το σινεμά

Πρόκειται για τη δεύτερη λογοτεχνική του απόπειρα, μετά από μία συλλογή διηγημάτων που εκδόθηκε το 2017.
(Photo by Don Arnold/WireImage)
(Photo by Don Arnold/WireImage)
Don Arnold via Getty Images

Το πρώτο μυθιστόρημα του Τομ Χανκς -δεύτερη λογοτεχνική του απόπειρα μετά τη συλλογή διηγημάτων που εκδόθηκε το 2017- θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου 2023 από τον περιώνυμο εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Το βιβλίο έχει τίτλο «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» και η ιστορία εκτείνεται σε μία περίοδο 80 ετών, έχοντας στο επίκεντρο τον κινηματογράφο και τη δημιουργία μιας «κολοσσιαίας ταινίας δράσης υπερηρώων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με πηγή έμπνευσης ένα ταπεινό κόμικ», σύμφωνα με μια επίσημη σύνοψη.

Ο Χανκς, δήλωσε στο περιοδικό People ότι η πλοκή βασίζεται στις προσωπικές του εμπειρίες από το Χόλιγουντ.

«Κάθε χαρακτήρας του βιβλίου κάνει κάτι που έχω βιώσει ενώ γύριζα μια ταινία... Ακόμη και οι ανόητες στιγμές είναι εμπνευσμένες από κάποιο ακροβατικό που έχω κάνει, ή από κάποιο λάθος που έκανα και επέζησα», σχολίασε ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Μεταξύ των ηρώων της ιστορίας του είναι ένας στρατιώτης που γυρίζει από τον πόλεμο, ένα νεαρό αγόρι με καλλιτεχνικό ταλέντο, ένας εμπνευσμένος όσο και εκκεντρικός σκηνοθέτης, ένας γεμάτος στόμφο σταρ του σινεμά η καριέρα του οποίου βρίσκεται σε άνοδο και ένας ακούραστος βοηθός παραγωγής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, The Guardian

Δημοφιλή