Ο Τραμπ πρότεινε να τρώνε αλιγάτορες τους μετανάστες που περνούν τα σύνορα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ λέει "έτσι θα λυθεί το πρόβλημα" σ' ένα κακόγουστο μιμίδιο που ανέβασε στην πλατφόρμα του Truth Social.
via Associated Press

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί εκ νέου την προεδρία το 2024, παρουσίασε την Τετάρτη ένα νέο σχέδιο για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα με το Μεξικό: Να τρώνε τους μετανάστες αλιγάτορες.

Ο Τραμπ μοιράστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ένα άκρως κακόγουστο μιμίδιο στον ιστότοπό του Truth Social, το οποίο έδειχνε μια εικόνα με έξι αλιγάτορες με τη λεζάντα ”νέα ασφάλεια συνόρων” και ”θα δουλέψουν για το φαγητό τους” τοποθετημένες από πάνω.

‘Το πρόβλημα λύθηκε!!!’ ανέφερε επίσης η ανάρτηση.

Truth social

Η ανάρτηση χαρακτηρίστηκε ως «αστείο» από ορισμένους. Ωστόσο απηχεί την ευρύτερη, σκληρή ρητορική του Τραμπ κατά της μετανάστευσης.

Οι New York Times ανέφεραν τον Οκτώβριο του 2019 ότι ο τότε πρόεδρος σκέφτηκε να οχυρώσει το συνοριακό του τείχος με μια τάφρο και να τη γεμίσει με φίδια ή αλιγάτορες σε μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο μερικούς μήνες πριν.

Ο Τραμπ έκανε επίσης λόγο να κάνει ηλεκτροφόρο το συνοριακό τείχος ή να προστεθούν καρφιά στην κορυφή του αλλά και για πυροβολισμούς στα πόδια των μεταναστών, ανέφερε το ίδιο άρθρο. Τελικά στάματησε αυτές τις ιδέες όταν το προσωπικό του Λευκού Οίκου τον ενημέρωσε ότι όλα αυτά είναι παράνομα.

Ο Τραμπ ανέβασε την ανάρτηση με τους αλιγάτορες εν μέσω αύξησης του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Την Τετάρτη, υποσχέθηκε ότι, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα στείλει στρατεύματα στα σύνορα.

″Με την ανάληψη των καθηκόντων μου θα τερματίσω αμέσως κάθε πολιτική ανοιχτών συνόρων της κυβέρνησης Μπάιντεν”, δήλωσε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση στο Ντουμπούκ της Αϊόβα. ”Θα ξεκαθαρίσω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους αναγκαίους πόρους για να σταματήσουμε την εισβολή, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης χιλιάδων στρατιωτών που σταθμεύουν σήμερα στο εξωτερικό”.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών το 2024 υποσχέθηκε επίσης να επεκτείνει την προηγούμενη απαγόρευση ταξιδιών σε μουσουλμάνους.