Ο Τζουλιάνι ισχυρίζεται ότι είναι «περισσότερο Εβραίος» από τον επιζώντα του Ολοκαυτώματος Τζορτζ Σόρος

Ακόμη, τον αποκάλεσε «εχθρό του Ισραήλ» και «απαίσιο άνθρωπο».
Sun Sentinel via Getty Images

Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι κατηγόρησε σε νέα συνέντευξή του τον Τζόρτζ Σόρος λέγοντας ότι είναι «περισσότερο Εβραίος από εκείνον».

«Μη με κατηγορήσετε για αντισημιτισμό αν του αντιταχθώ», δήλωσε στο περιοδικό New York τη Δευτέρα. «Ο Σόρος είναι κατά το ήμισυ Εβραίος, εγώ είμαι περισσότερο. Πιθανώς να ξέρω περισσότερα, διότι εκείνος δεν πηγαίνει εκκλησία, δεν πηγαίνει στις συναγωγές».

Ακόμη, τον αποκάλεσε «εχθρό του Ισραήλ» και «απαίσιο άνθρωπο».

«Οι χαρακτηρισμοί του Τζουλιάνι είναι άξιες καταφρόνυσης και αντικατοπτρίζουν την τοξική του καμπάνια παραπληροφόρησης και ψεύδους, που έχει στόχο να αποσπά την προσοχή από τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος», δήλωσε η Λάουρα Σίλμπερ, επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνιών για τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα Open Society Foundation του Σόρος.

Γεννημένος στην Ουγγαρία, όντας έφηβος, επέζησε αυτός και η οικογένειά του από το Ολοκαύτωμα παραποιώντας τις ταυτότητές τους και αποκρύπτοντας την πίστη τους ως Εβραίοι.

Μετανάστευσε αργότερα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950, ξεκίνησε το δικό του hedge fund το 1970 και έκτοτε έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ιδέες των Δημοκρατικών μέσω των ιδρυμάτων της Open Society.

Οι συνωμοσιολόγοι και κυρίως ακροδεξιά μορφώματα χρησιμοποιούν συχνά το όνομά του για να υποστηρίξουν ότι είναι «ακόμα ένας Εβραίος που ζει εις βάρος του πλούτου των φτωχών», ενώ το όνομά του έχει ακουστεί πολλές φορές με αρνητική χροιά και στη χώρα μας, κυρίως λόγω του προσφυγικού.

(Με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή