ΔΙΕΘΝΕΣ
10/10/2019 18:08 EEST | Updated 10/10/2019 18:10 EEST

Συνεργάτες του Τζουλιάνι κατηγορούνται για παράνομες δωρεές στην καμπάνια Τραμπ

Επίσης είχαν εμπλακεί στο αποκαλούμενο ουκρανικό σκάνδαλο, με στόχο τον γιο του Τζο Μπάιντεν.

ASSOCIATED PRESS
Ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του Τραμπ.

Σε δύο συνεργάτες του προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την διοχέτευση χρημάτων από το εξωτερικό για την στήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του αμερικανού προέδρου.

Ο Λεβ Πάρνας και ο Ιγκόρ Φρούμαν, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και τώρα βρίσκονται υπό επιτήρηση, βοήθησαν επίσης τον Τζουλιιάνι να διερευνήσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία. Αμφότεροι κατηγορούνται για παράνομη χρηματοδότηση πολιτικής εκστρατείας και σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν είχαν δωρίσει χρήματα στην πολιτική εκστρατεία του Τραμπ καθώς και σε μια επιτροπή που συγκέντρωσε χρήματα υπέρ του Τραμπ (super Pac).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι Πάρνας και Φρούμαν ανέλαβαν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 20.000 δολάρια για ένα εν ενεργεία μέλος του Κογκρέσου ενώ ο Πάρνας κατηγορείται επίσης πως συναντήθηκε με αυτόν και του ζήτησε βοήθεια ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πρέσβης της στην Ουκρανία. 

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης στην λίστα των κατηγορουμένων τους επιχειρηματίες Ντέιβιντ Κορέια και Άντρεϊ Κουκουσκιν.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι πολίτες των ΗΠΑ. Οι Πάρνας και Κουκούσκιν γεννήθηκαν στην Ουκρανία, ενώ ο Φρούμαν γεννήθηκε στη Λευκορωσία. Αναφέρεται επίσης ως «ρώσος πολίτης και επιχειρηματίας» ενώ οι αρχές έχουν καταλήξει πως όλοι τους προσπάθησαν να κρύψουν τη συμμετοχή του Φρούμαν σε επιχειρήσεις καθώς σε οποιαδήποτε δωρεά προς πολιτικά πρόσωπα «δεδομένης της ρωσικής καταγωγής του και της παρούσας πολιτικής παράνοιας γύρω από το θέμα».

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και έγινε απόδοση στα ελληνικά.