Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Λουδοβίκος ΙΕ

Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του από τον ρόλο.
(Shawn Thew/Pool Photo via AP)
(Shawn Thew/Pool Photo via AP)
via Associated Press

H δημόσια γαλλική εταιρεία παραγωγής ταινιών «Why Not Productions» και η Γαλλική Τηλεόραση δημοσίευσαν την πρώτη φωτογραφία του Τζόνι Ντεπ στον νέο του ρόλο ως βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ.

Ο διάσημος ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σύμφωνα με το Deadline, μετά από τρία χρόνια με τη γαλλόφωνη ταινία εποχής «La Favorite» που αφηγείται την ιστορία της τελευταίας ερωμένης του βασιλιά της Γαλλίας, Μαντάμ ντι Μπαρί, η οποία παρά την ταπεινή καταγωγή της κατάφερε να ανέλθει κοινωνικά χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα και τη γοητεία της και να γίνει η αγαπημένη ερωμένη του Λουδοβίκου XV. Οι δυό τους ερωτεύονται παράφορα και αγνοώντας επιδεικτικά κάθε κανόνα ευπρέπειας, αλλά και εθιμοτυπίας, η Ζαν εγκαθίσταται στις Βερσαλλίες σκανδαλίζοντας την Αυλή.

Τη Μαντάμ ντι Μπαρί θα ενσαρκώσει η Γαλλίδα ηθοποιός Ισίλντ λε Μπεσκό.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 26 Ιουλίου σε διάφορες τοποθεσίες στη Γαλλία, μεταξύ άλλων στο κάστρο των Βερσαλλιών και στο Παρίσι και θα διαρκέσουν τρεις μήνες.

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν επίσης οι Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory και India Hair. Η σκηνοθεσία είναι της Μαϊγουέν Λε Μπεσκό και η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το 2023.