Ο Γάλλος Αρνό Ζεράλντ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης κατεβαίνοντας στα 120 μέτρα

Στους αγώνες Vertical Blue, που γίνονται κάθε χρόνο στις Μπαχάμες.
Ο Αρνό Ζεράλντ κατεβαίνει στα 120 μέτρα.
Ο Αρνό Ζεράλντ κατεβαίνει στα 120 μέτρα.
HuffPost GR

Ο Γάλλος πρωταθλητής, Αρνό Ζεράλντ, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και κατάφερε να κατέβει στα 120 μέτρα, φορώντας διπλά πέδιλα.

Η βουτιά διήρκεσε 3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Είναι η 7η φορά που ο Ζεράλντ καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στην καριέρα του και η δεύτερη αυτή τη βδομάδα.

Ο Γάλλος πρωταθλητής, που είναι 26 ετών, αγωνίζεται μαζί με άλλους 41 αθλητές από όλο τον κόσμο, στους αγώνες Vertical Blue, που γίνονται κάθε χρόνο στις Μπαχάμες.

″Νιώθω πολύ καλά” δήλωσε ο Ζεράλντ στο Reuters. ”Είναι εντυπωσιακή βουτιά. Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Είναι ένα βάθος που ούτε φανταζόμασταν ότι ήταν δυνατό να φτάσουμε πριν από λίγα χρόνια!”

Ο Ζεράλντ προτίμησε φέτος να αγωνιστεί με διπλά πέδιλα και την πρώτη μέρα των αγώνων έσπασε το πρώτο ρεκόρ, κατεβαίνοντας στα 117 μέτρα. Την τέταρτη μέρα το κατέρριψε, κατεβαίνοντας στα 119 μέτρα και την 6η μέρα των αγώνων το έσπασε για τρίτη φορά, με 120 μέτρα.

Στους αγώνες της ελεύθερης κατάδυσης, τόσο στην θάλασσα, όσο και στην πισίνα, οι αθλητές μπορούν να αγωνιστούν με διπλά πέδιλα, με μονοπέδιλο ή χωρίς καθόλου εξοπλισμό.

Δημοφιλή