Ο γύρος του κόσμου μέσα από 10 διαφορετικές εικόνες

Φωτογραφίες που πέρασαν «κάτω από το ραντάρ» της επικαιρότητας.
Το απόκοσμο βόρειο σέλας πάνω από το <em>Arctic Snowhotel </em>στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας (28 Φεβρουαρίου)
Το απόκοσμο βόρειο σέλας πάνω από το Arctic Snowhotel στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας (28 Φεβρουαρίου)

Από το βόρειο σέλας στο Ροβανιέμι και τις ανθισμένες πορτοκαλί παπαρούνες της Καλιφόρνια μέχρι τους κεραυνούς της καταιγίδας στο λιμάνι της Βαλέτα στη Μάλτα και το Καρναβάλι της Κολωνίας.

Η αμερικανική έκδοση της HuffPost σε έναν διαφορετικό γύρο του κόσμου, μέσα από εικόνες που πέρασαν «κάτω από το ραντάρ» της επικαιρότητας, φωτογραφίες που καταγράφουν την άλλη όψη του πλανήτη της εβδομάδας που φεύγει.

Οι σπάνιες, πορτοκαλί παπαρούνες στο Lake Elsinore της Καλιφόρνια, που άνθισαν νωρίτερα εφέτος μετά τις καταρρακτώδεις, συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων (27 Φεβρουαρίου).

Η Βρετανία βρέθηκε αντιμέτωπη με δασικές πυρκαγιές στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι φωτιές ξέσπασαν από την Ουαλία μέχρι τη Σκωτία και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτιες μάχες με τις φλόγες (27 Φεβρουαρίου).

Κεραυνοί «χτυπούν» τη θάλασσα ανοιχτά στο λιμάνι της Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας. Διακρίνεται το ιστορικό φρούριο του Αγίου Έλμο (27 Φεβρουαρίου).

Γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά μετά από έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που στηρίζεται από τις ΗΠΑ. Στην έρημο έξω από το πολιορκημένο χωριό Μπαγκούζ στην ανατολική Συρία, τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους (25 Φεβρουαρίου).

«Gay and Lesbian Mardi Gras» στο Σίδνεϊ. Η γιορτή για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1978 σε ανάμνηση των ταραχών στο Stonewall (1969) της Νέας Υόρκης. (1η Μαρτίου).

Φιλί (για τον φωτογραφικό φακό), πρώτη μέρα του καρναβαλιού στο κέντρο της Κολωνίας και η γερμανική πόλη γλεντάει στους δρόμους (28 Φεβρουαρίου).

Μυστήριο παραμένει η υπόθεση με τον «αυθεντικό Καραβάτζιο» που χάθηκε το 1607 και ανακαλύφθηκε τυχαία στη σοφίτα μίας αγροικίας στην Τουλούζη το 2014. Η αξία του εκτιμάται στα 116 εκατ. δολάρια, οι κάτοχοι του επιμένουν ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός, το Λούβρο τον απέρριψε, τονίζοντας σε ανακοίνωση του ότι δεν θα προχωρήσει στην αγορά του και τώρα βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Ιουνίου. Λονδίνο, Colnaghi Gallery (28 Φεβρουαρίου).

Κι όμως, οι εικόνες είναι από την εξωτική Αϊτή στην Καραϊβική. Και ειδικότερα, από το Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη και την εξίσου μεγάλη χωματερή κοντά στη γειτονιά Cite Soleil (21 Φεβρουαρίου).

Ο «Chomper» -με τα μεγάλα σαν μάτια φώτα- καθαρίζει το χιόνι μετά από ολονύχτια κακοκαιρία στη Μασαχουσέτη. Στη δεύτερη φωτογραφία, και ο μηχανικός του ΜΙΤ, Ντέιν Κάτρον, ο οποίος και σχεδίασε την ημι-αυτόνομη αυτή «αντλία» χιονιού.