Όχλος στη Νιγηρία σκότωσε 30χρονο βάζοντας του φωτιά επειδή καβγάδισε με μουσουλμάνο κληρικό

Τον περασμένο μήνα, χριστιανή φοιτήτρια δολοφονήθηκε από μουσουλμάνους φοιτητές που την κατηγόρησαν για βλασφημία.
Φωτογραφεία αρχείου
Φωτογραφεία αρχείου
Majority World via Getty Images

Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας που ενεπλάκη σε έντονη διαφωνία με έναν μουσουλμάνο κληρικό δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα, την Αμπούτζα, αφού πυρπολήθηκε από όχλο που υποστήριζε τον δεύτερο.

Ο Αχμάντ Ουσμάν, 30 ετών ήταν μέλος τοπικής ομάδα επαγρύπνησης και η αστυνομία λέει ότι περίπου 200 άτομα επιτέθηκαν στο θύμα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η διαμάχη άρχισε λόγω ενός υποτιθέμενου βλάσφημου σχόλιου, αλλά η αστυνομία δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Οι αστυνομικοί της Αντούτζα βρήκαν το θύμα στο σημείο της επίθεσης με σοβαρά εγκαύματα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε.

Ο δημοσιογράφος του BBC Abuja, Κρις Εγουκόρ, λέει ότι φαίνεται να υπάρχει αύξηση της βίας του όχλου στη Νιγηρία.

Τον περασμένο μήνα, μια χριστιανή φοιτήτρια δολοφονήθηκε από μουσουλμάνους φοιτητές που την κατηγόρησαν για βλασφημία στην πόλη Σοκότο.

Πριν από δύο εβδομάδες, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ χειριστών εμπορικών μοτοσικλετών και εμπόρων σε ένα προάστιο της Αντούτζα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, όχλος δολοφόνησε έναν 38χρονου ηχολήπτη στο εμπορικό κέντρο της χώρας, το Λάγος.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι οι συχνές περιπτώσεις βίας του όχλου τροφοδοτούνται από τη βαθιά ριζωμένη ατιμωρησία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή