Οι Αμερικανοί σκέφτονται να μετακομίσουν στον Καναδά μετά το χαοτικό ντιμπέιτ

Η πιο δημοιφιλής αναζήτηση στο Google στις ΗΠΑ ήταν «Πώς να μετακινηθώ στον Καναδά».
Noel Hendrickson via Getty Images

Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση για το προεδρικό χρίσμα μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν ολοκληρωθηκε την Τρίτη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών. Ήταν τόσο απογοητετικό το πρώτο ντιμπέιτ που οι χρήστες του Twitter έκαναν trend την σκέψη τους να μετακινηθούν στον Καναδά, ενώ ανάλογα αποτελέσματα εμφανίστηκαν και στο Google.

«Ήταν μια διαφήμιση 90 λεπτών για τον Καναδά», έγραψε ένας χρήστης.

Η συζήτηση της Τρίτης είχε πολλούς Αμερικανούς που ήθελαν να βρουν δρόμο για τα βόρεια σύνορα, ή τουλάχιστον έγραψαν για αυτό.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google για ”μετακίνηση στον Καναδά” αυξήθηκαν τις ώρες μετά τη συζήτηση, καθώς πολλοί Αμερικανοί σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για τον ισχυρό κι ελεύθερο βορρά.

Μερικοί μάλιστα το έψαχναν τόσο απεγνωσμένα, που εμφανίστηκαν εκατοντάδες αναζητήσεις με λάθος το όνομα του Καναδά, γράφοντάς τον «Κανδά».

Η αναζήτηση ήταν πιο δημοφιλής στη Μασαχουσέτη, ακολουθούμενη από την Ουάσιγκτον και το Μίσιγκαν.

Τα αποτελέσματα δεν είναι πρωτοφανή, ωστόσο - στην πραγματικότητα, κάθε εκλογή βλέπει ένα πλήθος ψηφοφόρων που σκέφτονται να μεταβούν στην άλλη πλευρά (των συνόρων).

Η κορύφωση «Ας πάμε όλοι στον Καναδά» φαίνεται να έχει έρθει μετά τις εκλογές του Τζορτζ Μπους του Νοεμβρίου 2004. Στην κορύφωσή του έφτασε μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016, όταν νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Καναδάς δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορά του για τόσους πολλούς Αμερικανούς, δεδομένων των συνθηκών που έχει φέρει ο κορονοϊός. Υπενθυμίζεται, ότι οι ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από την πανδημία.

(Με πληροφορίες από HuffPost Canada, Guardian).