ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/08/2018 22:02 EEST

Οι αντιδράσεις για τις αλλαγές στην ηγεσία Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

Menelaos Myrillas / SOOC

Τους αρχηγούς της πυροσβεστικής και της αστυνομίας αντικατέστησε το ΚΥΣΕΑ, 13 ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και 48 ώρες μετά την παραίτηση Τόσκα.

Οι αλλαγές αυτές σχολιάστηκαν καυστικά από την αντιπολίτευση. 

ΝΔ: Φεύγοντας ο κ. Τσίπρας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του 

«Όσο κι αν επιχειρεί ο Πρωθυπουργός μέσα στην ταραχή του να διασωθεί απομακρύνοντας τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Φεύγοντας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους, επιλέγοντας με κομματικά κριτήρια την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΙΝΑΛ: Υπό τη λαϊκή κατακραυγή τώρα φταίνε Τόσκας, Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων

«Πριν λίγες μέρες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία. Όλα τα είχαν κάνει τέλεια. Τώρα υπό την λαϊκή κατακραυγή φταίνε ο Τόσκας, ο Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, «εις μάτην νομίζουν ότι έτσι θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη κυβέρνησή του. Έχουν τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη με την καταδίκη των πολιτών στις εκλογές».