«Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά - Σάκη Σερέφα στο ΚΘΒΕ: Ένα «έπος» για την προπολεμική κωμωδία

Μία μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, αφιερωμένη στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου.
«Οι Κωμικοί»
«Οι Κωμικοί»
ΚΘΒΕ

«Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα, η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιανουαρίου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά, ο οποίος συμμετέχει στην παράσταση.

Το έργο, μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του.

Στην παράσταση σε γκεστ εμφάνιση, συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Μέσα από μια κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία, επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ.

Λάκης Λαζόπουλος
Λάκης Λαζόπουλος
ΚΘΒΕ

«Οι κωμικοί» είναι μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, μια παράσταση «έπος» της προπολεμικής κωμωδίας, με έναν 25μελή θίασο και ζωντανή μουσική, που επιμελείται ο Στάθης Παχίδης.

Ο Μανόλης Παντελιδάκης υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, ο Δημήτρης Παπάζογλου τη χορογραφία, ενώ τα κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της παράστασης έχουν γυριστεί από τον Νίκο Σούλη.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Νεφέλη Ανθοπούλου, Μπέτυ Αποστόλου, Ηρώ Δημητριάδου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Χριστίνα Ζαχάρωφ, Χρύσανθος Καγιάς, Σοφία Καλεμκερίδου, Παναγιώτης Καμμένος, Γιώργος Καύκας, Ελένη Μισχοπούλου, Νίκος Νικολάου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Πιατά, Δημήτρης Πιατάς, Σπύρος Σιδέρης, Πάνος Σκουρολιάκος, Πολυξένη Σπυροπούλου, Χρίστος Στυλιανού, Δημήτρης Τσιλινίκος, Άννη Τσολακίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο), Χρήστος Γκουγκούμας (πιάνο- συνθεσάιζερ), Βαγγέλης Καλαμαράς (τύμπανα- κρουστά), Μελίνα Παπαδοπούλου (βιολί).

Το κείμενο του έργου «Οι Κωμικοί» θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Μικρός ΄Ηρως» σε μορφή κόμικς, σε σχέδια του Δημήτρη Αγκαράϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή